Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2020, 15:09

Klub sa najdužim stažom u Bundesligi pred ambisom, Leverkuzen čeka uslugu od Herte, Volfzburgu najteže za kraj

Verder pred ispadanjem u Cvajtu, prvi put od 1980. godine

Negde oko 17.30 po srednjoevropskom vremenu zavesa će se spustiti na bundesligašku pozornicu. Odužila se ova sezona u nemačkoj eliti, otežao je korona virus da takmičenje ide svojim uobičajenim tokom, ali su Nemci našli način da sve završe na terenu, i to prvi u “ligama petice”.

Šampionska trka rešena je odavno, međutim, potrebno je podeliti preostalu kartu za Ligu šampiona, ko će u Ligu Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << morati kroz kvalifikacije, ali će i pored toga sve oči u poslednjih 90 ovosezonski minuta biti uprte u Verder, klub sa najdužim stažom u Bundesligi od aktuelnih učesnika, koji je pred ispadanjem u Cvajtu, prvim posle ravno 40 godina.

VERDERU PRETI ISPADANJE - DRUGI PUT OD OSNIVANJA BUNDESLIGE

Timu sa Vezera ovo je 56. sezona u eliti (Hamburg, trenutno drugoligaš, ima isto toliko), ima ih više čak i od neprikosnovenog Bajerna koji ima jednu manje, i samo jednom je ispadao u Cvajtu od osnivanja Bundeslige 1963. Dogodilo se to davne 1980. godine, ali se odmah vratio i od tada je redovan član prvog ranga. Pritom je četiri puta bio prvak Nemačke.

Ove sezone pak bi po drugi put u istoriji mogao da postane “cvajtaš”. I pored užasne sezone, Verder se po povratku sa pauze trgao i udahnuo malo vazduha, ali mu je isti izbio Majnc u prethodnom kolu, porazivši ga sa 3:1. Morali su zeleno-beli da slave na Opel Areni…

Ovako, moraće da slavi protiv Kelna koji je svoje brige prebrinuo, i istovremeno se nada da će se Fortuna okliznuti u Berlinu protiv Uniona, kako bi obezbedio meč plej-ofa sa trećeplasiranim iz Cvajte, Hajdenhajmom ili Hamburgom, ostaje da se vidi sutra. Ukoliko tim iz Dizeldorfa ipak remizira, Verderu bi bila potrebna pobeda od minimum četiri gola razlike. Pobedi li Fortuna u glavnom gradu, stvar je za tim iz Bremena gotova. Na svu muku, najbolji strelac Verdera Milot Rašica povredio je zglob na jednom od prethodnih treninga i još uvek se ne zna da li će biti u stanju da krene od prvog minuta.

LIGA ŠAMPIONA - LEVERKUZEN ČEKA USLUGU OD HERTE

Od šampionskog foto-finiša ništa ni ove sezone. Bajernu je praktično mogao da preuzme titulu još posle onog trijumfa nad Dortmundom, jer, iako je potom ostalo još šest kola, malo ko je verovao u “klizanje” Bavaraca. Tako je i bilo, minhenski gigant vezivao je pobede i pre dva kola i matematički obezbedio titulu, 30. u svojoj istoriji.

Dortmund je pobedom nad Lajpcigom u prethodnom kolu osigurao drugo mesto, Bikovi će se takođe naredne sezone takmičiti u Ligi šampiona, dok na preostalo mesto pretenduju Menhengladbah i Leverkuzen.

Farmaceuti su porazom od Herte u prošlom kolu pucali sebi u nogu, Kotlovi su ih pretekli i Bajer više ne zavisi samo od sebe. Osim što mora da pobedi Majnc, Leverkuzen čeka i uslugu upravo od Herte, koja gostuje na Borusija parku. Međutim, Menhenglabahu bi, s obzirom da ima dva boda prednosti, bio dovoljan i remi sa berlinskim timom, jer bi u tom slučaju Leverkuzen morao da slavi protiv Majnca sa barem devet golova razlike. Farmaceutima ostaje da se nadaju scenariju iz prošle sezone, kada su upravo Kotlove ostavili bez elitnog evropskog takmičenja u poslednjem kolu.

LIGA EVROPE - NAJTEŽE ZA KRAJ

Preostala dva mesta u Ligi Evrope već su podeljena. Kako su se Bajern i Leverkuzen plasirali u finale Kupa i pritom obezbedili izlet u Evropu, i sedma pozicija vodi u slabije takmičenje Starog kontinenta. S tim da šestoplasirani direktno ide u grupnu fazu, dok bi sedmoplasiranu put morao da krči od drugog kola kvalifikacija. Frajburg se porazom od Bajerna u prethodnom kolu isključio iz trke, i sada ostaje da Volfzburg i Hofenhajm između sebe podele evropske ulaznice. Vukovi, koji su trenutno u prednosti zahvaljujući gol razlici, dočekuju novog-starog šampiona, dok Hof ide na noge Dortmundu.

Tek da podsetimo, Paderborn je već prežaljen, dok preostali timovi igraju za svoju dušu.

BUNDESLIGA – 34. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

15.30: (7,75) Augzburg (5,00) Lajpcig (1,38)

15.30: (1,90) Dortmund (3,80) Hofenhajm (3,80)

15.30: (1,28) Ajntraht (6,00) Paderborn (9,50)

15.30: (2,05) Frajburg (3,50) Šalke (3,60)

15.30: (1,25) Leverkuzen (6,50) Majnc (10,00)

15.30: (1,30) Menhengladbah (5,70) Herta (9,00)

15.30: (3,80) Union (3,45) Fortuna Dizeldorf (2,00)

15.30: (1,52) Verder (4,40) Keln (6,00)

15.30: (4,60) Volfzburg (4,10) Bajern (1,70)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.