Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 12:29

Klopove muke sa povredama, kako protiv sve boljeg Ajaksa i hoće li morati da kupuje već u januaru?

Liverpul ima probleme sa povređenim igračima, nekoliko mladih fudbalera će morati da na megdan i Kopljanicima, nemački stručnjak pred velikom dilemom

Šampionu Engleske ne cvetaju ruže ove sezone, najbolji pokazatelj su dva poslednja rezultata, poraz od Atalante na Enfildu u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona (0:2), kao i remi sa Brajtonom minulog vikenda u okviru 10. kola Premijer lige (1:1).

Razlog za nešto slabije rezultate u poslednje vreme svakako leži >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u povredama, Virdžil Van Dajk je praktično otpisan za sezonu, duži oporavak je i pred Džoom Gomezom, a van stroja su i Tijago Alkantara, Trent Aleksander-Arnold, Džerdan Šaćiri, Džejms Milner, Nabi Keita i Aleks Okslejd-Čemberlejn, pa mnogi vide ekipu Ajaksa kao favorit pred večerašnji duel na stadionu Liverpula (21.00).

Mladi igrači su zbog silnih povreda gurnuti u vatru, pre svih desni bek Neko Vilijams, ali velški reprezentativac se nije najbolje snašao i na udaru je kritika zbog izdanja protiv Atalante i Brajtona, duel sa Galebovima nije ni završio, na poluvremenu je Henderson morao da gasi požar. Ipak, Jirgen Klop praktično nema rešenje, Velšanin će po svemu sudeći morati na teren i protiv Ajaksa, dok bi i njegov preizmenjak Ris Vilijams takođe mogao da dobije priliku i to po treći put zaredom u Ligi šampiona. Nemački stručnjak je na kraju krajeva zadovoljan njihovim izdanjima, ali ističe da je problem porediti ih sa igračima koje prinudno menjaju.

"Uradili su puno dobrih stvari, pomogli nam, pogotovu u ovom trenutku. Jedini problem je taj što ih ljudi porede sa igračima koji su na toj poziciji igrali pre njih, u našem slučaju igračima svetske klase i onda im je jako teško da vide koliko su ovi momci zaista talentovani. Ali iz moje tačke gledišta, odradili su jako dobar posao", izjavio je Klop.

Engleski mediji se pitaju da li bi Fabinjo mogao da dobije novu ulogu, kako bi se rasteretio mladi Neko Vilijams? Spekuliše se da bi mogao da zaigra na mestu desnog beka, na kojem je i nastupao na početku svoje karijere u Monaku. Da bi to uradio, njegovo mesto bi na mestu štopera morao da zauzme ili Net Filips, koji se sasvim solidno pokazao na par nastupa u Premijer ligi. Zna se da će Klop čuvati Matipa koliko može, jer je i iskusni Kamerunac sklon povredama, a praktično je jedan od retkih raspoloživih štopera u ovom trenutku.

Postavlja se i pitanje da li zbog silnih povreda Nemac mora da razmišlja i o potencijalnim pojačanjima u zimskom prelaznom roku? Redsi će imati još osam utakmica da procene situaciju, prva sledeća je protiv motivisanog Ajaksa, koji je vezao osam mečeva bez poraza od prethodnog duela sa Redsima i trijumfa šampiona Engleske u Amsterdamu. Nakon toga ih čeka težak meč sa Vulverhemptonom u Premijer ligi i poslednje kolo grupne faze Lige šampiona protiv Midtjilanda, poraz od Ajaksa bi zakomplikovao stvari pa bi susret sa Dancima takođe mogao da bude od velikog značaja. Potom sledi serija mečeva u domaćem prvenstvu, Fulam, Totenhem, Kristal Palas, Vest Bromvič i Njukasl će izaći na crtu šampionima do kraja kalendarske godine i do početka zimske pijace, rezultati u pomenutom periodu pokazaće da li je zadnjoj liniji pre svega neophodno pojačanje.

Određene mete već postoje, jedna je talentovani Per Šurs iz Ajaksa, za kojeg novinar De Telegrafa Majk Vermej tvrdi da bi već u januaru mogao da pojača Redse, ako bi uprava kluba sa Enfilda ponudila 30.000.000 evra za njegove usluge Kopljanicima. On dodaje i da ništa još konkretno nije preduzeto od strane Liverpula, ali da su i na Johan Krojf Areni svesni da su Klop i njegovi saradnici impresionirani talentovanim štoperom.

Što se tiče susreta na Enfildu između engleskog i holandskog šampiona (21.00), Liverpulu je bod dovoljan da obezbedi narednu fazu, a Klop ističe da nema mogućnost rotacije, te da će izvesti najbolju moguću postavu.

"Nemam igrače koji su prioritet. Igrali smo u subotu i najspremniji igrači su bili na terenu i to će biti slučaj i za ovu utakmicu, nemamo igrača da donosimo takve odluke, nikada ih nisam ni donosio jer su nam sva takmičenja podjednako važna. Očekujem tešku utakmicu, Ajaks je jako dobra ekipa i od našeg susreta igraju zaista sjajno. Ostvaruju velike rezultate, pobegli su na tabeli, neki jako talentovani igrači im se vraćaju", naveo je nemački strateg.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

GRUPA D

21.00: (1,80) Liverpul (3,80) Ajaks (4,30)

21.00: (1,26) Atalanta (7,00) Midtjiland (10,5)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.