Klop pisao istoriju, ali nije uspeo: Više nije moglo...

Izvor: Mondo, 12.Maj.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klop pisao istoriju, ali nije uspeo: Više nije moglo...

Pomešane emocije menadžera Liverpula posle kraja trke za titulu.

Liverpul je u završnici sezone uradio sve što je mogao, pobedio u poslednjih devet kola, ali to nije bilo dovoljno da svrgnu Mančester siti sa vrha tabele i sa trona Premijer lige.

Pep Gvardiola i njegov tim nisu dozvolili čudo poput Barselone i Ajaksa, već su postali šampioni Engleske.

Klopov Liverpul postao je prvi u istoriji engleskog fudbala koji je sakupio 30 pobeda i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sabrao 97 bodova i pored toga NIJE postao šampion. Uz to, nikad se nije dogodilo da neki tim izgubi samo jednu utakmicu i da ne osvoji titulu.

Zaista su to neverovatni podaci, ali sve ostvareno nije bilo dovoljno da Jirgen Klop sa ekipom osvoji Englesku i da donese prvi šampionski pehar na Enfild od 1990. godine. Nemac je posle pobede 2:0 protiv Vulverhemptona stao pred kameru pomešanih osećanja.

"Ljudi će govoriti da smo mogli ovo ili ono, ali mislim da nismo. Ne mislim da jesmo (mogli da uradimo nešto više). Siti je na momente imao sreće, mi smo na momente imali sreće. Trudili smo se da ostanemo u trci, da verujemo i to smo uspeli. Teško je kada vam je protivnik Siti", izjavio je Klop.

"Nisu mogli da nas se otarase, kao ni mi njih. Nisam hteo da osvojim drugo mesto u Premijer, ligi, ali ovo moramo da posmatramo kao prvi korak ovog tima. Imamo tri nedelje da se pripremimo za finale Lige šampiona. Hajde da probamo to", dodao je Nemac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.