Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 03:48

Ključa u Brazilu: Prežaljeni Šapekoense probudio nadu Atletika, ni Libertadores nije nedostižan san (VIDEO)

Gosti u 88. minutu stigli do pobede (1:0)

Završne borbe u brazilskoj Seriji A sa sobom su donele vrhunac uzbuđenja, a dodatnu neizvesnost pred foto finiš uneli su večerašnji rezultati u zaostalim susretima 35. i 36. kola.

Posebna pažnja bila je usmerena ka Areni Konda na kojoj je već prežaljenom Šapekoenseu gostovao Atletiko Gojanense, konkurent za izlazak na međunarosnu pozornicu. Iako su gosti imali znatno više motiva pred večerašnji susret, rasterećeni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << domaćin potrudio se da što je skuplje moguće proda kožu, a da je u tome uspeo potvrđuje podatak da je pitanje pobednika razrešeno tek u 88. minutu golom Artura Enrikea.

Iako je Atletiko bio opasniji i konkretniji rival, pokušaji sa distance tokom prvog poluvremena nisu predstavljali pravi problem za Ribeira koji je sačuvao mirnu mrežu do odlaska na odmor.

Fenjeraš, koji uveliko nosi epitet budućeg drugoligaša, pokazao je u završnici prvog poluvremena i početkom nastavka zube, međutim Atletiko je na krilima Da Silva Koste nastavio da plete mrežu oko gola rivala. Konačno, pritisak je urodio plodom u 88. minutu kada je Mateus na ivici šesnaesterca odložio loptu za Enrikea, a ovaj atraktivnim lob udarcem doneo dragocena tri boda Atletiku.

Gostujući tim je pobedom definitivno izbegao borbu za opstanak i, osim što je učvrstio mesto među klubovima koji bi nišane plasman u Kopa Sudamerikanu, podgrejao je nade u borbi za osmo mesto i kvalifikacije za Kopa Libertadores.

BRAZIL 1 - ZAOSTALI MEČEVI 36. KOLA

Petak

Šapekoense - Atletiko GO 0:1 (0:0)

/Enrike 88/

Subota

Fortaleza - Žuventud u toku

BRAZIL 1 - ZAOSTALI MEČEVI 35. KOLA

Petak

Atletiko PR - Kujaba 1:0 (0:0)

/Roša 58/

Resife - Flamengo 1:1 (0:1)

/Gustavo 51 - 40/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ključa u Brazilu: Prežaljeni Šapekoense probudio nadu Atletika, Žuventude ponovo u borbi za opstanak (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021

Fortaleza i Atletiko upisali važne pobede (1:0) u borbi za mesta na međunarodnoj pozornici..Završne borbe u brazilskoj Seriji A sa sobom su donele vrhunac uzbuđenja, a dodatnu neizvesnost pred foto finiš uneli su večerašnji rezultati u zaostalim susretima 35. i 36. kola...Posebna pažnja bila...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.