Kličko najavio povratak: Pobedio bih svakoga u teškoj kategoriji

Izvor: B92, 14.Dec.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko najavio povratak: Pobedio bih svakoga u teškoj kategoriji

Bivši linearni šampion sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA (Super), IBF, WBO, IBO i Ring Vladimir Kličko najavio je moguć povratak u ring.

Ukrajinac ima 42 godine, penzionisao se 2017. nakon dva poraza od Entonija Džošue u borbi za IBF, WBA i IBO pojaseve, koje mu je prethodno 2015. oduzeo Tajson Fjuri.

Iako je u prethodnih godinu dana od penzionisanja Kličko odbijao pozive da se vrati, izgleda da se u međuvremenu predomislio.

"Želim da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vratim. Osećam da mogu da pobedim svakog ko se bori u teškoj kategoriji", navodno je Kličko poručio Ediju Hernu, Džošuinom promoteru.

Džošua bi 13. aprila trebalo da se bori protiv WBC šampiona Dionteja Vajldera na Vembliju gde bi eventualnom pobedom ujedinio sve pojaseve.

Međutim, ta borba je neizvesna jer je WBC nedavno odobrio revanš između Vajldera i Fjurija koji su pre nekoliko nedelja remizirali u Los Anđelesu.

Ukoliko zakažu revanš, bokserski mediji spekulišu da bi povratak Klička i revanš sa Džošuo bila prilično realna mogućnost.

Na istom mestu gde je Britanac okončao karijeru Ukrajincu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.