Kletva i dalje traje, Arsenal se iz Šefilda vraća bez bodova! (video)

Izvor: Sportske.net, 21.Okt.2019, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kletva i dalje traje, Arsenal se iz Šefilda vraća bez bodova! (video)

Samo jednom su u istoriji takmičenja slavili u ovom gradu.

Spuštena je zavesa i na deveto kolo Premijer lige, utakmicom između Arsenala i Šefild junajteda, odigranom na stadionu povratnika u najviši rang takmičenja.

Uspeli su "Blejdsi" da savladaju ekipu iz Severnog Londona, meč je okončan rezultatom 1:0 (1:0).

Imali su fudbaleri Arsenala veliku priliku u 22. minutu da stignu do prednosti, Pepe je povukao kontru, otišla je lopta na levi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bok ka Kolašincu, reprezentativac BiH je poslao dobar centaršut ka Pepeu, ali je fudbaler iz Obale Slonovače ostao bez snage, pa je jedva zakačio loptu i poslao je pored gola rivala.

A onda, 31. minut, korner za domaćina, O'Konel dobro skače i šalje loptu pred gol Arsenala, gde je usamljen bio Lis Muze, koji bez problema matira Lena za 1:0.

U finišu prvog dela igre još jedna dobra šansa za "Tobdžije", raspalio je Džaka iz velike udaljenosti pa lopti, ali je Din Henderson sjajno intervenisao i sačuvao mrežu.

Inicijativa Arsenala u nastavku, ali bez pravih prilika pred golom rivala.

Jednu od boljih imao je Dani Sebaljos na isteku jednog časa igre, kada je uhvatio volej u kaznenom prostoru rivala, nakon centaršuta Sake, ali je traljavo zahvatio loptu, te je Henderson bez problema intervenisao.

Samo dva minuta kasnije velika šansa na drugoj strani, tukao je Flek iz dobre pozicije, ali pored gola Arsenala.

U 75. minutu dobar šut Pepea sa oko 20ak metara udaljenosti, ali je lopta prohujala pored gola "Blejdsa".

Šefild je izdržao do kraja susreta, upisali su velika tri boda, dok je Arsenal nastavio neslavnu tradiciju, samo jednom su u Šefildu slavili u istoriji Premijer lige (računaju se i dueli sa Venzdejom i Junajtedom) i to davne 1993. godine.

Nakon devetog kola, "Tobdžije" na petom mestu sa 15 bodova, Šefild sa samo tri manje na poziciji broj devet.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.