Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 10:43

Kleopatra sapliće Puškašove, Kranjčarove i Muzurovićeve Orlove na putu ka Kupu konfederacija

Novi egipatski prvoligaš u 26. kolu dočekuje favorizovani El Masri (sreda, 21.00), tim koji se bori za izlazak na međunarodnu scenu

Prevazišla je sva očekivanja ove sezone Keramika Kleopatra, u svojoj debitantskoj sezoni u egipatskoj Permijer ligi. Najnoviji projekat egipatskog biznismena Mohameda Abua El Eneina po svoj prilici će da obezbede opstanak bez ikakvog problema. Ako dodaju gas, možda se umešaju i u borbu za plasman u Kup konfederacija, takmičenju kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << teži njihov naredni rival El Masri. Duel sa Zelenim orlovima na programu je u sredu od 21.00 časova.

El Masri je čitavu svoju istoriju u senci velikana Zamaleka i Al Ahlija, ali i pored toga je uspevao da zasija taman toliko da se za njega čuje i izvan granica zemlje sa severa Afrike. Pomogla je u tome i pametna strategija kluba, koji je za trenere angažovao poznata evropska i svetska imena.

Najveće od svih, bez dileme je Ferenc Puškaš. Legendarni Mađar trenirao je tim iz Port Saida od 1979. do 1982. godine. U tom periodu ipak nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Kasnije su dolazili na klupu nemački stručnjak Mihael Kruger, pa nekadašnji selektor Hrvatske Zlatko Kranjčar i bivši šef struke Bosne i Hercegovine i legendarni bek Sarajeva, Fuad Muzurović.

21.00: (2,90) Keramika Kleopatra (3,00) El Masri (2,50)

U vitrine El Masrija je unet samo jedan trofej, Kup Egipta 1998. godine. Zanimljivo, finale tog takmičenja je igrao još devet puta i uvek je gubio. Sada na klupi Orlova ne sedi inostrani stručnjak, već nekadašnji reprezentativac Egipta Ali Maher. Bivši strateg Smuhe i Enpija ima solidne rezultate ove sezone.

Al Masri je u prethodne četiri godine igrao u Kupu konfederacija, afričkom pandamu Lige Evrope. Najdalje je stigao 2018. godine, kada ga je u polufinalu zaustavio Vita Klub iz D.R. Konga. Prošle godine je igrao četvrtfinale, ispao je od Berkanea, koji je posle toga osvojio takmičenje.

Ove sezone nije igrao, bio je sedmi u ligi, pa sada traži povratak na međunarodnu scenu. Trenutno stvari idu u dobrom smeru.

Maherovi izabranici su četvrti na tabeli, sa istim brojem bodova kao i trećeplasirana Smuha, ali i odigranom utakmicom manje. Ukoliko trijumfuju danas protiv Keremika Kleopatre preskočiće i Al Ahli na tabeli, ali aktuelni šampion Afrike će tada da ima čak sedam odigranih mečeva manje i nema sumnje da će se na kraju boriti sa Zamalekom za titulu.

U Kup konfederacija ići će sigurno trećeplasirani tim na kraju sezone, dok će tamo i četvrti samo ukoliko Kup Egipta osvoji neko sa vrha tabele. Kako su Al Ahli, Smuha i El Masri ispali, preostao je još samo Zamalek koji bi to mogao da ostvari.

Kleopatra je u ovom trenutku daleko od neke od prve četiri pozicije, tek je 10. na tabeli, ali ima još dovoljno da se igra da promeni stvari u svoju korist. Razlika između El Masrija i tima iz Gize je samo osam bodova, a ona bi danas mogla dodatno da se istopi.

U prvom susretu ova dva tima, u februaru, bilo je 2:2. Dva puta je El Masri vodio, ali je Jaser Rajan ekspresno izjednačavao rezutlat. Upravo je Rajan najveća uzdanica Kleopatre, trenutno je najbolji strelac lige sa 12 postignutih golova, isto koliko je dao i Zamalekov Ahraf Benčarki.

EGIPAT 1 – 26. KOLO

Utorak

El Entag El Harbi – El Gaiš 1:2 (0:2)

Piramids – Smuha 0:3 (0:2)

Sreda

19.00: (3,10) NB Egipat (2,85) Enpi (2,45)

21.00: (2,90) Keramika Kleopatra (3,00) El Masri (2,50)

Četvrtak

17.00: (1,65) El Ismaili (3,35) Gazi El Mahalah (5,60)

19.00: (2,65) Al Itihad (2,80) Misr Lel Makasa (2,90)

19.00: (1,25) Zamalek (5,20) Asvan (11,0)

19.00: (2,45) Vadi Degla (3,00) El Guna (2,95)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.