Kjeza zauzdao furiju, mladi Italijani do pobede na startu EP do 21

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kjeza zauzdao "furiju", mladi Italijani do pobede na startu EP do 21

Mlada reprezentacija Italije pobedila je na startu Evropskog prvenstva fudbalera do 21 godine rivale iz Španije sa 3:1.

Bio je to sjajan derbi meč odigran na stadionu u Bolonji, a obeležio ga je napadač Fiorentine Federiko Kjeza strelac dva gola za "azure".

Tako su Italijani već posle mečeva prvog kola A grupe zaseli na čelo tabele, dok je u prvom susretu na turniru Poljska pobedila Belgiju sa 3:2.

Španija je povela u devetom minutu prelepim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogotkom igrača Reala Danijela Sebaljosa, bio je to odličan udarac sa 20 metara, lopta je završila u levom gornjem uglu, ali Špancima to nije bilo dovoljno.

Domaćini, nošeni podrškom sa tribina, ubrzo su krenuli odlučnije ka golu "furije" i plod toga bio je izjednačujući gol Kjeze u 36. minutu.

Sjajno je uštopovao loptu koja je putovala dobrih 40 metara, potom je dodao gas i iskosa sa leve strane preciznim udarcem savladao golmana Španije.

U 64. minutu, Kjeza je ponovo bio na pravom mestu. Odlično je pratio akciju navalnog reda, iz peterca je poslao loptu pod prečku za prednost Italije od 2:1.

Konačan rezultat postavio je igrač Rome Lorenco Pelegrini golom iz jedanaesterca u 82. minutu.

Prethodno je Soler načinio prekršaj za najstrožu kaznu zbog čega je dobio žuti karton.

Prvenstvo se nastavlja u ponedeljak mečevima B grupe.

Od 18.30 u Trstu Srbija dočekuje Austriju, dok od 21 u Udinama igraju Nemačka i Danska.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.