Kiša muči vozače na Monci, kvalifikacije na čekanju

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša muči vozače na "Monci", kvalifikacije na čekanju

Loši vremenski uslovi doveli su do odlaganja kvalifikacija za Veliku nagradu Italije, posle udesa vozača Hasa Romana Grožana na legendarnoj „Monci“.

Prvi deo kvalifikacija stopiran je posle samo četiri minuta, pošto je Grožan udario u zaštitnu ogradu, što je izazvalo veliko ogorčenje francuskog automobiliste.

Nije ni trebalo da izađemo na stazu, jasno je. Nije bio jak udar, ali okretanje na pravcu ne bi smelo da se dešava u Formuli 1“, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Grožan.

Nastavak kvalifikacija je prvobitno odložen za 15 minuta, a bezbednosno vozilo je izašlo na stazu, ali pošto je kiša nastavila da pada uslovi se nisu poboljšali. Tako su kvalifikacije pomerane u više navrata po 15 minuta, pošto su prethodno vozači zbog uslova samo desetak minuta proveli na stazi tokom subotnjeg slobodnog treninga.

Jedna od opcija je da se čeka da se uslovi poprave dok ima svetla ili da se kvalifikacije održe u nedelju ujutro. Takav slučaj je bio na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država 2015. godine, zbog nevremena u Teksasu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

F1: Kiša napravila ogromne probleme u Monci

Izvor: B92, 02.Sep.2017

Vremenski uslovi izazvali su velike probleme tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Italije u Formuli 1...Još nije poznato da li će kvalifikacije biti odložene i za kada...Vozači su na vreme, u 14.00 izašli na stazu, ali se zbog jake kiše i vode na stazi u Monci prvi incident dogodio već posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.