Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2020, 00:12

Kejn je najbolji i kad ga ne da: Son glavom, u inat Dajšu (VIDEO)

Totenhem slavio na Turf Muru

Ko se prekida lati, od prekida strada. Godinama je Šon Dajš zagovarao centaršuteve, bilo iz kornera, bilo iz slobodnih udaraca, na Ešlija Barnsa i(li) Krisa Vuda, neretko su jedan drugom asistirali Barnlijevi napadači, ali su u završnom susretu šestog kola Premijer lige spoznali kako izgleda kad te rival savlada tvojim najjačim oružjem.

Taj mač koji je redovno sekao odbrane širom Engleske isuikao je ove večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Totenhem i preko najboljih igrača upisao pobedu na Turf Muru. Posle udarca iz ugla Erika Lamele, Hari Kejn je glavom vratio loptu Hjon Min Sonu, Korejac u padu tukao pod prečku i doneo ekipi Žozea Murinja pobedu – 1:0.

Son će se, kao strelac, zvati junakom, međutim, pravi heroj sastava iz Londona je Hari Kejn. Kako zbog asistencije, tako i reakcije sedam minuta pre odlučujućeg trenutka. Vestvud je izveo korner za Barnli, Tarkovski već savladao Iga Lorisa, ali je Kejn reagovao taman da je duh Rija Ferdinanda ušao u njega i spasao favorita.

Sve što se posle toga dogodilo može se podvesti pod Totenhemovu matricu ove sezone. Možda Kejn nije efikasan kao ranijih godina, ali igra za druge, pa je već upisao osmu asistenciju u Premijer ligi. Son je njen prvi strelac sa osam pogodaka.

Tandem koji ruši sve prepreke. Kad mu se igra. I kad odbrana Totenhema izgleda kudikamo pristojnije nego u susretima sa Njukaslom i Vest Hemom. Ruku na srce, tad nije ni imala sreće, primala je golove za izjednačenja u nadoknadi. Ovoga puta je, baš zbog Kejna, izdržala.

Napad je, po običaju, odradio svoje i doveo Murinjov sastav na peto mesto na tabeli, uz tendenciju napretka, jer u naredna dva gola čeka Brajton i ide u goste Vet Bromu, pre nego što 21. novembra na Vajt Hart Lejn dođe Mančester Siti.

To će već biti poslastica.

PREMIJER LIGA – 6. KOLO

Petak

Aston Vila – Lids 0:3 (0:0)

/Bamford 55, 67, 74/

Subota

Vest Hem - Mančester Siti 1:1 (1:0)

/Antonio 18 - Foden 51/

Fulam - Kristal Palas 1:2 (0:1)

/Kerni 90+5 - Ridevald 8, Zaha 64/

Mančester Junajted – Čelsi 0:0

Liverpul - Šefild Junajted 2:1 (1:1)

/Firmino 41, Žota 65 - Berg 13 pen/

Nedelja

Sautempton – Everton 2:0 (2:0)

/Vord Prauz 27, Adams 35/

Vulverhemopton - Njukasl 1:1 (0:0)

/Himenez 80 - Marfi 89/

Arsenal – Lester 0:1 (0:0)

/Vardi 80/

Ponedeljak

Brajton - VBA 1:1 (1:0)

/Livermor 40ag - Grent 83/

Barnli – Totenhem 0:1 (0:0)

/Son 76/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.