Izvor: RTS, 05.Avg.2021, 18:57

Najveći potres u istoriji fudbala – Mesi definitivno napušta Barselonu!

Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, neće potpisati novi ugovor sa Barselonom, potvrdio je katalonski klub. Mesi, koji je već nekoliko sedmica slobodan igrač, trebalo je da nastavi saradnju sa klubom u kojem je proveo čitavu karijeru, ali se u četvrtak popodne dogodio veliki preokret i on definitivno više neće igrati za Barselonu.
Argentinac se posle osvajanja Kopa Amerike vratio u Kataloniju i trebalo je da potpiše ugovor do 2026. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, sve je bilo spremno i čekala se zvanična potvrda.

Međutim, tokom dana su se desile promene i mnogi mediji, među kojima su RAC1 i Marka, preneli su da od toga neće biti ništa.
Đerar Romero, novinar koji najbliže prati dešavanja u "Blaugrani", preneo je da je Leo odustao i da ne postoji šansa da nastavi saradnju sa klubom.
Mesi nije uveren u sportski projekat Barselone i ekonomski status kluba, a kruže informacije i da mu se ne dopada sastav tima, dok je problem definitivno u odluci kluba da odbije pozajmicu La Lige i ostane uz Superligu.
Španska La Liga je trebalo da pozajmi Barsi 280 miliona evra, ali je predsednik Đoan Laporta to odbio jer bi onda Katalonci bili vezani ugovorom sledećih 40 godina, što bi značilo da se gasi njegov plan o Superligi.
Zbog toga je pokušao i da zatraži od Argentinca dodatno smanjenje plate, iako je Mesi pristao na 50% primanja iz prethodnog ugovora, što je defititivno značilo kraj saradnje.
Nekoliko sati kasnije oglasio se i klub na zvaničnom sajtu, potvrdivši da osvajač šest Zlatnih lopti neće nastaviti svoju odiseju u prestonici Katalonije zbog "finansijskih poteškoća".
"Uprkos postignutom dogovoru i nameri potpisivanja novog ugovora, neće ga biti moguće formalizirati zbog ekonomskih i strukturnih prepreka (propisi španske La Lige). Suočen sa ovom situacijom, Mesi neće ostati u Barseloni. Obe strane duboko žale što se na kraju želje igrača i kluba ne mogu ispuniti", stoji u saopštenju Barselone.
Situaciju sa "Kamp Noua" prate drugi klubovi, a oni koji bi želeli i mogli da dovedu Lea su Pari Sen Žermen i Mančester siti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FK Javor demantovao da su u pregovorima sa Lionelom Mesijem

Izvor: Luftika.rs, 06.Avg.2021, 13:56

Čini se da je došao kraj jedne ere u fudbalskom svetu jer je izvesno da jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi neće potpisati novi ugovor sa Barselonom. Navijačima se obratio i predsednik kluba Đoan Laporta, a mediji kao nikada ranije spekulišu gde će slavni Argentinac nastaviti...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.