Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 18:19

Kartoni bi mogli da odluče šampionsku trku u Primeri: Na prstima će igrati šestorica iz Barse, petorica iz Atletika i Kazemiro

Odavno nije viđena uzbudljivija borba za presto u prvenstvu Španije, detalji će odlučivati

Atletiko na tri kola do kraja drži sve u svojim rukama. Ima dva boda više od Reala i Barselone i na dobrom je putu da osvoji 11. titulu prvaka Španije. Ipak, u 36. kolu će imati čak pet igrača na ivici suspenzije zbog nagomilanih žutih kartona. Barselona je u još goroj situaciji, dok bi Zinedin Zidan pred poslednje ili pretposlednje kolo mogao da ostane bez jednog od najvažnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrača.

Sreda, 22.00: (1,70) Atletiko Madrid (3,60) Real Sosijedad (5,40)

Pred nama je 270 uzbudljivih minuta, Atletiko će preko Real Sosijedada, Osasune i Valjadolida pokušati da se domogne trona. Ipak, Dijego Simeone bi već na sledećoj utakmici mogao da ostane bez nekoliko važnih igrača. Naime, pred duel 36. runde sa sastavom iz San Sebastijana, u riziku od suspenzije nalaze se petorica prvotimaca. Stefan Savić je sakupio 14 žutih karton, dok je u minulom kolu protiv Barselone vezista Koke po deveti put požuteo. Jedna javna opomena do suspenzije deli Marija Ermosa, Saula, kao i Tomasa Lemara, mada je francuski reprezentativac povređen i najverovatnije će propustiti duel sa Baskima (sreda, 22.00).

Dakle, Simeone će morati dobro da promisili da li da svima ukaže šansu za dva dana, iako je utisak da bi protiv Sosijedada mogla da padne i odluka o titulu. Četa Imanola Alguisila je svakako najteži protivnik za Jorgandžije od preostala tri (Valjadolid, Osasuna). Utisak je da ne sme da rizikuje i da bi Savić, Koke i Saul trebalo da se nađu u startnoj postavi od prvog minuta, iako će morati da budu izuzetno obazrivi, kako ne bi ostavili ekipu na cedilu uoči poslednja dva susreta.

Utorak, 22.00: (12,0) Levante (7,25) Barselona (1,20)

Barselona je takođe u problemu. Posle poraza od Granade i remija sa Atletikom, šanse za osvajanje trofeja su sve manje, pa su počele i spekulacije o sudbini Ronalda Kumana na klupi ekipe. Katalonce do kraja očekuju još susreti sa Levanteom i Seltom, kao i gostovanje Eibaru u poslednjoj rundi. Ukoliko tokom meča u Valensiji Mesi, Pike, Grizman, De Jong, Mingueza ili Đordi Alba zarade žute kartone, neće biti u mogućnosti da pomognu ekipi u 37. kolu protiv Selte, koja se čini kao najozbiljniji rival Blaugrane do kraja takmičarske godine. Izlišno je govoriti o važnosti pomenute šestorice fudbalera za igru Barselona, sa akcentom na najboljeg strelca Primere Lionela Mesija (28 golova), koji je poput Pikea, Grizmana, De Jonga i Mingueze sakupio četiri javne opomene.

Čini se da će Kuman morati da promeša karte pred duel sa ekipom Levantea, kako bi sa najjačim timom izašao na megdan Selti. Barsi ne preostaje ništa drugo nego da dobije sve mečeve do kraja i nada se kiksevima madridskih timova.

Četvrtak, 22.00: (6,50) Granada (4,10) Real Madrid (1,52)

Real je u daleko boljoj situaciji. Samo jedan igrač je u riziku da zaradi suspenziju pred odlučujuća dva kola. Ipak, u pitanju je fudbaler od velike vrednosti za Zidana, sjajni Brazilac Kazemiro. Iako igra na poziciji zadnjeg veznog, on je drugi najbolji strelac ekipe iza Karima Benzeme (šest pogodaka). Naravno, golovi nisu primarni zadatak 29-godišnjeg fudbalera, ali je dokazao da može da bude ubojito oružje i u ofanzivi. U defanzivi je jedan od ključnih igrača Blankosa.

Madriđani do kraja imaju možda i najteži zadatak, kako ih očekuju gostovanja protiv Granade i Atletik Bilbaa, dok u poslednjem kolu na Alfredo di Stefano stadion stiže finalista Lige Evrope, ekipa Viljareala. Ne bi bilo zgodno ostati bez Kazemira pred okršaje sa Lavovima ili Žutom podmornicom, pa će Brazilac morati da bude oprezan.

Kada se podvuče crta, Atletiko je jedini klub u Primeri koji može da se pohvali da njegovi igrači nisu zaradili nijedan crveni karton ove sezone. Ipak, arbitri su žute pokazivali Simeoneovim izabranicima u čak 92 navrata. Real sa druge strane ima najmanje žutih kartona u ligi (53), ali i tri isključenja (dva direktna crvena). Bilans Barselone je takav da su njeni igrači zaradili 62 javne opomene, kao i jedno isključenje zbog duplih žutih kartona.

Trenutna situacija sa kartonima je svakako otežavajuća okolnost za timove koji se bore za presto, a s ozbirom na važnost igrača kojima preti suspenzija, čini se da bi mogla da ima i bitnu ulogu u odlučujućim danima.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.