Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 16:59

Karera: Šteta što je Đorđević otišao, a ako to uradi i Teodosić biće bolno

Bivši košarkaš Virtusa komentarisao stanje u tom klubu

Promene u Virtusu segle su do toga da je tim napustio Aleksandar Đorđević, a prethodnih dana priča se i o tome kakvi će dalji koraci biti od Miloša Teodosića.

Nekadašnji košarkaš Flavio Karera, čovek koji je u dva navrata nosio dres Virtusa, neko ko je 10 godina nastupao za reprezentaciju Italije, govorio je za Korijere delo Sport o svemu što se događa. I poželeo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i dalje gleda Teodosića u timu iz Bolonje.

"Ako Teodosić ode to će biti bolno. Hajde da se nadamo da će ostati. Potvrdio se kao košarkaš vrhunske klase. Neko ko zna kako da odigra u ključnim momentima meča ili sezone. Nadam se da će publika moći da uživa još u tom virtuozu. Da je Virtus računao na navijače izgubio bi manje utakmica kod kuće u toku sezone. Nadam se da će uskoro biti pune dvorane", rekao je Karera.

Đorđević je u Virtus došao u proleće 2019. i potpisao ugovor do leta 2021. godine. U prvoj sezoni je osvojio FIBA Ligu šampiona, u drugoj se plasirao u četvrtfinale Evrokupa i bio lider Serije A trenutku kada je sezona prekinuta. Ove sezone je u Evrokupu dogurao do polufinala sa nizom od 19 pobeda. Tu je eliminisan od Uniksa i ostao je bez šanse da se plasira u Evroligu.

Sezonu je završio titulom u italijanskom prvenstvo posle sjajne serije. Virtus je plej-of seriju završio bez poraza. Nanizali su 10 pobeda od čega čak četiri u finalu protiv milanske Olimpije, zvanično trećeg tima Evrope.

Zbog svega toga je Kareri krivo što je Đorđević otišao sa trenerske pozicije.

"Šteta... Verujem da je mogao da ostane posle istorijskog Skudeta. Virtus je pobedio favorizovani Milan, pobedio ga je ubedljivo. Završio je nepobeđen plej-of, a to nije lako. Skidam kapu Đorđeviću na tome šta je uradio u teškoj situaciji. Morao je umesto njega da dođe neki veliki trener", kostatovao je Karera.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.