Izvor: RTS, 28.Sep.2022, 20:00

Karboni najtalentovaniji fudbaler na svetu, na listi dva igrača iz Srbije

Britanski Gardijan je objavio listu od 60 najtalentovanijih fudbalera rođenih 2005. godine. Na spisku se nalaze i mladi Srbi Jovan Milošević i Jovan Šljivić.
Jedan od najtalentovanijih fudbalera rođenih 2005. godine, prema mišljenju Gardijana je AArgentinac Valentin Karboni, sin reprezentativca ove zemlje Ezekiela Karbonija. 

U Gardijanovoj analizi navodi se da je reč o veznom fudbaleru koji je zbog profesionalnih obaveza oca često morao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da menja države i timove.
Valentin ima državljanstvo Italije i rodne Argentine, a kao 17-godišnjak nastupao je za reprezentaciju matične države na turniru u Tulonu za igrače do 20 godina.
Od karakteristika koje ga krase, analitičar Huan Karlos Pasman navodi da je visok, vešt dribler sa besprekornom tehnikom, a posebno ističe njegovu skok igru.
Valentin Karboni trenutno nastupa za Inter iz Milana. 

Na spisku 60 najtalentovanijih igrača nalaze se i mladi srpski fudbaleri Jovan Milošević i Jovan Šljivić.
Milošević je fudbaler Vojvodine, rođen je 31. jula 2005. godine.
Analitičari ističu njegove fizičke karakteristike, brzinu i broj postignutih golova na Evropskom prvenstvu do 17 godina, kada je i postao najbolji strelac tog takmičenja sa pet pogodaka.
Reprezentacija Srbije do 17 godina je maju ove godine stigla do polufinala gde je poražena od vršnjaka iz Holandije.
"Na prvi pogled, on je čista "devetka". Ali njegova tehnika, kontrola lopte i kretnje bez nje, kako u napadu, tako i prilikom presinga na protivnika, čine ga raznovrsnim, modernim, kompletnim napadačem", navodi se u analizi Gardijana.

Šljivić je član Crvene zvezde, a rođen je 14. oktobra 2005. godine.
"Srbija ima nekoliko vrhunskih talenata u ovoj generaciji i teško je reći koji ima najveće šanse da uspe. Šljivić možda nije najsigurniji među njima, ali je možda najuzbudljiviji, ističe se tehnikom i kreativnošću. Jedan od najmlađih u timu koji se plasirao u polufinale EP do 17 godina, počeo je da pravi karijeru u seniorskom fudbalu, postigao je tri gola u prvih pet nastupa na pozajmici u Grafičaru, filijali Crvene zvezde koja igra u Prvoj ligi Srbije", piše u tekstu britanskog lista.

Od igrača iz regiona nalazi se Hrvat Lovro Zvonarek, vezni fudbaler Bajern Minhena, rođen 8. maja 2005. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.