Karager: Udružimo se protiv njih, Liga ne sme da im prođe

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 19:50

Karager: Udružimo se protiv njih, Liga ne sme da im prođe

Nekadašnji igrač Liverpula, Džejmi Karager, smatra da se ostatak fudbalskog sveta polako ujedinjuje protiv klubova osnivača Evropske Superlige.

Karager, koji je stručni komentator i na Skaj Sportsu, kaže da klubovi koji su pogođeni ovim potezom velikih i bogatih moraju da iskažu svoj bunt i revolt.

"Kada sam čuo šta su uradili na Skaj Sportsu sam bio toliko rezigniran što osnivaju Superligu. U ponedeljak uveče, pošto sam čuo šta su rekli menadžeri, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrači i navijači Lidsa i Liverpula, ubeđen sam da ako se svi budemo držali zajedno i zaboravimo na svoje plemenske podele, možemo sve da zaustavimo. Nastavimo da snažno dajemo otpor tome", kaže Karager.

On je pre toga optužio čelnike klubova koji su rešili da osnuju novo takmičenje da su se vodili sebičnim ličnim interesima.

"To nije Liverpul, to je Džon Henri, FSG, Glejzerovi, Roman Abramovič, Šeik Mansur, Danijel Levi, to su ljudi koji su krivi. Oni naše institucije provlače kroz blato. Jedini razlog što je Liverpul u svemu ovome je da su osvojili šest evropskih titula i 20 ligaških. Samo jedna je došla pod vladovinom sadašnjih vlasnika".

On je optimista i ne veruje da će Superliga zaživeti.

"Ne mislim da će se to dogoditi. Fudbalski svet je protiv toga, Jirgen Klop ima jasno stanovište. Ako Liverpul izgubi menadžera zbog ovoga, ovi vlasnici će za nedelju dana biti najureni iz kluba. Ono što me boli je što je u svemu tome Liverpul. Oni su kupili klub, oni su stekli donav, dobili su na lutriji sa Liverpulom. Moja poruka svima je da ako misle da je sve gotovo, grdno se varaju. Navijači sa juga i severa u ovoj zemlji mogu sve to da zaustave i verujem u to. I na čelu tog pokreta biće Liverpul, jer sam već video kako to ide", dodao je bivši defanzivac kluba sa "Enfilda".

Karager smatra i da sve "ratne sekire" između klubova treba zakopati.

"Imamo te plemenske odnose u ovoj zemlji među klubovima, rivalstva koja ovu igru čine onim što jesre i to i volimo. Najvijači fudbala, ujedinimo se, svi m i sa TV, komentatori, igrači, menadžeri, kako bismo ovo zaustavili. To može da se zaustavi, ubeđen sam u to. Zajednički, da marširamo na stadione, da se navijači okupljaju, ovo ne sme da im prođe", zaključio je Karager.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.