Kapelov Kalćopoli: Smešna titula Intera, baš im se žurilo da ih proglase šampionima...

Izvor: Sportske.net, 14.Jan.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapelov "Kalćopoli": "Smešna titula Intera, baš im se žurilo da ih proglase šampionima..."

Slavni trener aludira na ono što se dešavalo i ulogu komesara Gvida Rosija, tačnije nestanak telefonskih razgovora koji bi upleli i najvećeg dobitnika afere, Inter. Juventus ne odustaje, mada su sudovi rekli svoje.

Fabio Kapelo koji je na terenu osvojio dva "Skudeta" sa Juventusom se osvrnuo na odluke "Kalćopolija" kojim je onaj iz 2005. ostao nedodeljen, iako oduzet Juventusu, dok je onaj iz 2006. otišao u ruke Intera.

Nedavno je Kasacioni sud odlučio da odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ostaje, ali Juventus sada ide u Lozanu na arbitražu.

"To dodeljivanje titule Interu koju smo mi osvojili je smešno, deluje baš kao šala. Gvido Rosi koji je odlučivao je postupio loše, izgleda da mu se baš žurilo. Nisu respektovali dokaze, niti istragu", smeje se Kapelo.

Njegova aluzija je jasna.

Sve je brzo završeno, Rosi koji je bio zaposlen u "Telekomu" jednom od Interovih sponzora je ponudio snimke o neospornoj umešanosti Lučana Mođija i pritisku na sudije, ali su sklonjeni dokazi, odnosno ispisi razgovora u kojima je iste stvari radio pokojni predsednik Intera Faketi.

Jasno, to je kasnije isplivalo, ali se savez suočen sa novim dokazima oglasio nenadležnim za vraćanje titula i novu istragu jer je prošlo pet godina.

Problem nisu titule, već činjenica da bi Juventus sledeće tražio nadoknadu pola milijardi evra štete zbog izbacivanja u Seriju B, ali i narušavanja brenda.

I pored dominacije u ovoj deceniji, u Juventusu ne odustaju od pomenutih titula i dalje pokušavajući na sve načine da obnove proces i dokaze ponovo stave pred tužioca.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.