Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 05:25

Kanzas stiže u Tampu: Sudar Brejdi – Mahoms u borbi za Lombardijev trofej (VIDEO)

Čifsi pobedili Bafalo Bilse sa 38:24 i zakazali duel za dve nedelje na Floridi sa razgoropađenim Bakanirsima u 55. Superboulu. I pored povrede palca leve noge fantastičan je bio kvoterbek domaćeg tima. Blistali i brzonogi risiver Tajrik Hil i najbolji tajt end lige Trevis Kelsi

Branilac titule u NFL šampionatu, Kanzas Siti, igraće za drugi uzastopni trofej Vinsa Lombardija, za dve nedelje u Tampa Beju na stadionu Rejmond Džejms. Rival u 55. Superboulu biće im razgorođeni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bakanirsi. Dok je tim sa Floride posle drame pobedio Grin Bej sa 31:26 na Lembo fildu u Viskonsinu, četa Endija Rida je lako stigla do drugog velikog finala u nizu, pobedivši Bafalo Bilse na svom Erouhedu sa 38:24.

U borbi za najvredniji pehar u Sjedinjenim Američkim Državama gledaćemo duel neuništivog veterana Toma Brejdija (43) i 18 godina mlađeg Patrika Mahomsa, po mnogima naslednika legendarnog asa na tronu NFL-a. Brejdiju će to biti jubilarni 10. Superboul, a prvi sa Tampa Bejom, dok je vođa napada Čifsa u drugoj borbi za titulu. U premijernom izdanju Kanzas je prošle godine u Majamiju dobio San Francisko Fortinajnerse sa 31:20.

Biće to meč iskustva i mladosti, G.O.A.T protiv najplaćenijeg igrača u ligi (proteklog leta Mahoms je potpisao desetogodišnji ugovor vredan 503.000.000 dolara). Mahoms počinje da stvara dinastiju sa trenerom Endijem Ridom, slično imperiji koji je je Brejdi napravio sa Bilom Beličikom u Nju Ingland Petriotsima. Ova dvojica asova su pre tri godine igrali finale AFC-a, kada je Brejdi dobio Kanzas na Erouhedu posle produžetka sa nekadašnjim timom.

Kanzas nije imao problema s Bafalom. Partrik Mahoms je doveo svoj tim do Superboula iako je prošle nedelje doživeo potres mozga, a imao je i povredu palca leve noge zbog čega nije bio 100 odsto spreman, ali to se nije videlo na terenu. Sve što su gosti uradili na ovom meču bilo je vođstvo na početku meča od 9:0, posle gubitka lopte pant riternera Mikola Hardmana.

???? Muffed Punt ???? pic.twitter.com/QcmTHrTQXG

Čifsi tradicionalno loše počinju, ali su posle uspavanog starta Mahoms, Tajrik Hil, Trevis Kelsi i ostale zvezde branioca krune ubacili u petu brzinu. Do poluvremena su domaćinu postigli tri tačdauna, vodili su sa 21:12 i u nastavku rutinski stigli do pobede pred oko 18.000 gledalaca koliko je bilo dozvoljeno da bude prisutno na Erouhedu.

Odličnu sezonu Bilsi su ipak zavšili na korak do Superboula, ali Džoš Alen i drugovi mogu da budu prezadovoljni ovim rezultatom. Držali su se do početka poslednje četvrtine, kada je kod rezultata 31:15 za Kanzas, Alen bacio presečenu lopte, a to su domaćini kaznili. U narednom napadu, Mahoms je dodao loptu ka tajt endu Trevisu Kelsiju, za vođstvo od 38:15 i tu je bio kraj otpora gostiju iz države Njujork.

CATCHING KELCE ????

????: https://t.co/p7gycaVnZ5 pic.twitter.com/PWNw0CKZad

Nisu se Bilsi predavali, uspeli su da postignu tačdaun, smanje prednost, a onda i da stignu do lopte posle uspešnog "onsajd kika" (to se retko viđa), ali nije bilo vremena za neizvesnu završnicu.

Patrik Mahoms je bacio tri tačdaun pasa. Imao je 29 uspešnih dodavanja iz 38 pokušaja, za 325 jardi. Briljirao je Tajrik Hil. Brzonogi risiver imao je čak 172 jarda iz devet hvatanja, a standardno, više od 100 jardi imao je Trevis Kelsi – 118 iz čak 13 hvatanja. Darel Vilijams je solidno trčao, imao 52 jardi iz 13 probijanja, a jednom je i Mikol Hardman istrčao za čak 50 jardi. U tim se vratio i ruki Klajd Edvards Hiler, dok nije igrao zbog povrede Lejvion Bel.

Kod Bilsa, Džoš Alen je bio solidan. Bacio je dva tačdaun pasa, jednu presečenu loptu. Kompletirao je 28 od 48 pokušaja, a bio je i najbolji trkač svog tima sa 88 jardi. Kol Bizli je imao 88, a Stefon Digs za njega skromnih 77 jardi. Nije jedan od najboljih risivera lige uspeo da ponovi partiju iz prethodna dva meča.

Bills have had enough

pic.twitter.com/QBSh6LajbC

Kanzas je favorit u Tampi protiv Bakanirsa u 55. Superboulu koji će se igrati pred oko 22.000 gledalaca, od kojih će trećina da budu zdravstveni radnici koji su nagrađeni za žrtvu tokom pandemije korona virusa koji i dalje vlada u svetu. U ligaškom delu sezone Čifsi su pobedili izabranike trenera Brusa Erijansa sa 27:24 u Tampi. Da li je na pomolu stvaranje nove dinastije ili će čudesni, neuništivi Tom Brejdi stati na put Mahomsu i Kanzas Sitiju i u debitantskoj sezoni u dresu nove franšize da potvrdi status najboljeg svih vremena? Naredne nedelje neće se igrati Proboul, a 7. februara (00.30) na programu je najvažniji meč godine u Tampi.

Kanzas je postao osmi tim u istoriji koji će igrati u dva uzastopna Superboula. U prethodnoj deceniji to je uspelo Nju Ingland Petriotsima i Sijetl Sihoksima.

NFL – PLEJ-OF, FINALA KONFERENCIJA

Nedelja

Grin Bej Pekers - Tampa Bej Bakanirs 26:31 (0:7, 10:14, 13:7, 3:3)

Ponedeljak

Kanzas Siti Čifs - Bafalo Bils 38:24 (0:9, 21:3, 10:3, 7:9)

Super Bowl LV is set.

Mahomes and the Chiefs vs. Brady and the Bucs.

A legendary matchup. @brgridiron pic.twitter.com/ZC1LHs6ZKt

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kanzas Siti i Tampa Bej u 55. Superboulu za trofej Vinsa Lombardija

Izvor: RTS, 25.Jan.2021

Timovi Kanzas Siti i Tampa Beja pobedama u sinoćnim finalima Konferencija američkog fudbala izborili su plasman u 55. Superboulu koji će se igrati 7. februara na stadionu „Rejmond Džejms“ u Tampi. Tampa Bej je nadigrao Grin Bej sa 31:26, a Kanzas Siti čifsi pobedili su Bafalo Bilse sa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.