Kako možete da napustite Jokića? Previše je zabavno gledati ga

Izvor: B92, 26.Jun.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kako možete da napustite Jokića? Previše je zabavno gledati ga"

Adrijan Vojnarovski i Zek Lo, ugledni novinari ESPN, govorili su o Denver Nagetsima u emisiji posvećenoj "prelaznom roku", koji kreće prvog jula.

Voj i Lo govorili su o mladom Majklu Porteru junioru, ugovoru Pola Milsapa, ali i Nikoli Jokiću i njegovoj konekciji za predsednikom ekipe Timom Konelijem.

"Majkl Porter junior mogao bi da bude igrač koji će dovesti Denver do šampionskog nivoa", rekao je Vojnarovski o mladom košarkašu Denvera, koji cele prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone nije igrao zbog povrede koje je imao na koledžu.

Kako navodi, ljudi iz Denvera imaju visoko mišljenje o Porteru, koji će za nekoliko dana igrati u Letnjoj ligi za Nagetse.

Kada je reč o Milsapu, Voj i Lo ističu da ih ne bi iznenadilo ukoliko bi Denver iskoristio tim opciju, što znači da bi ga i naredne sezone plaćao 30 miliona evra.

"Nagetsi imaju prostora i ugovor od 30 miliona ih ne bi 'slomio'. Tako da ako ne uspeju da dogovore s njim dvogodišnji ili trogodišnji ugovor, za manje novca, mogli bi ponovo da ga plate 30 miliona", kaže Vojnarovski.

Podsećamo, ugovor Pola Milsapa za sledeću sezonu iznosi 30 miliona evra, međutim Nagetsi imaju mogućnost da ga učine slobodnim agentom i da mu ponude dvogodišnji ili trogodišnji ugovor, čime bi uštedeli novac za sledeću sezonu.

Vojnarovski i Lo pričali su i o tome kako su Nagetsi sjajna mlada ekipa i da će se narednih godina boriti za NBA prsten.

"Postoji razlog zašto Tim Koneli nije otišao kući u Vašington Vizardse", rekao je Vojnarovski, koji je podsetio da je predsednik Denvera odbio Vizardse, koji su mu ponudili unosan ugovor. Na to se nadovezao Lo:

"Kako možete da napustite Jokića? Ne možete napustiti Jokića, previše je zabavno gledati ga kako igra".

Vojnarovski je na tu rečenicu kolege s ESPN imao zanimljivu priču.

"Na Ol-star vikendu, dan pre nego što je Koneli potpisao produžetak saradnje sa Nagetsima, Jokić je video Tima u restoranu i došao do njega, snažno ga zagrlio, čestitao mu na novom ugovoru i zahvalio mu se što ga je doveo u Denver", rekao je Vojnarovski.

"Ne možete napustiti Jokića", još jednom je naglasio Lo.

Nagetsi su prošle sezone stigli do polufinala Zapadne konferencije, gde su eliminisani od Portlanda sa 4:3 u seriji. Bili su najmlađa ekipa u plej-ofu, a predvodio ih je srpski košarkaš Nikola Jokića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.