Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 14:52

Kako je Gvardiola popravio Siti: Posle remija sa VBA rekao sam da mi se ništa ne sviđa i sve smo promenili

„Vratili smo se našim principima“, objasnio Španac

Ima još dosta da se igra, nije kraj, ali u ovom momentu deluje kao nerealna mogućnost da neko prestigne Mančester siti na vrhu Premijer lige.

Tačno 15 uzastopnih pobeda imaju Građani u ligi i to ih je lansiralo daleko ispred svih. Poslednja utakmica koju nisu dobili bila je protiv Vest Bromvič Albiona (1:1), a upravo je taj duel Pep Gvardiola apostrofirao kao prekretnicu u Sitijevoj sezoni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Španski stručnjak je ispričao za BT Sport da je posle tog remija napravio malu revoluciju.

Kada smo izgubili od Totenhema (2:0) shvatili smo da nismo tako sjajni, sve nam je bilo teško, ništa nije izgledalo prirodno za nas. Ali, dan posle remija sa VBA, a taj meč smo mogli da dobijemo, preispitao sam sebe i rekao potom saradnicima: „Ne sviđa mi se tim, ne sviđa mi se kako igramo“. Nema veze kakvi su rezultati, prosto mi se ne sviđa kako izgledamo. Ne prepoznajem više moju ekipu i način kako igramo“, pričao je Gvardiola.

Narednog dana je sve promenio. I sve je profunkcionisalo.

Samo smo se vratili na naše osnovne principe. A, B, C, to je sve. Krila da idu visoko i široko, da imamo mnogo igrača u sredini terena, da trčimo kao životinje, da odigravamo mnogo pasova, da više razmišljamo šta da radimo na terenu“.

Za razliku od, recimo, Jirgena Klopa, koji voli fudbal visokog intenziteta, da sve puca od sprintova, Gvardiola ima malo drugačiju viziju.

Previše smo trčali i nismo zauzimali prave pozicije na terenu. Svi su išli levo-desno, levo-desno, a da nisu ni znali šta bi trebalo da rade s loptom. Naša najveća snaga je kada imamo posed, svako zna i mora da zna gde mu se u svakom momentu nalazi svaki saigrač. To nam omogućava da budemo mirniji. Prethodno nismo bili tako dobri s loptom, želeli smo da prebrzo završavamo akcije, a kada napadate u tako visokom ritmu, onda ne možete da sabijete protivnika na njegovu polovinu“.

Pričalo se prethodnih meseci da bi Gvardiola mogao da ode iz Sitija na kraju sezone, ali on je objasnio zašto mu je rad u Engleskoj najveće uživanje.

I kada sam bio u Barseloni i u Minhenu, imao sam želju, sanjao sam da dođem u Englesku. Da radim u zemlji Šekspira, Bitlsa, Oejzisa. Nije u pitanju samo fudbal, ovo je posebna zemlja iz mnogo, mnogo razloga“, rekao je Pep Gvardiola.

Sezona za sada izgleda odlično, Siti je na putu ka tituli prvaka države, a na korak je od četvrtfinala Lige šampiona. Ušati trofej je ono za čime žude i Gvardiola i svi na plavoj strani Mančestera.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.