Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2020, 11:09

Kako je Dortmund "slomio" Belingema, a nije samo 400 puta većom platom - čak ni razgovor sa ser Aleksom Fergusonom Junajtedu nije pomogao

Kako navodi Bild, mladi Englez će do kraja nedelje i zvanično poslati član Milionera

U to više nema sumnje, Dortmund je odneo veliku pobedu na tržištu, porazio pre svih Mančester Junajted, i Džad Belingem će uskoro postati član Milionera. Kako javlja Bild, koliko do kraja nedelje mladi Britanac bi trebalo da stigne u prostorije Vestfalena, obavi lekarske preglede i stavi paraf na petogodišnji ugovor, čime će zvanično postati član vicešampiona Nemačke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Međutim, Bild ovog puta otrkiva blago izmenjene detalje. Umesto prvobitnih 23.000.000 evra, koliko je Dormund navodno bio spreman da plati, transfer će iznositi 25.000.000, dok će sam igrač na godišnjem nivou primati, za jednog 17-godišnjaka, ogromnih 3.000.000 evra. A tek da podsetimo, u Birmingemu, nedeljno mu "kapne" tek 145 funti. Dakle, gotovo 400 puta manje...

Britanski Atletik, međutim,ukazuje na pravilo Fife da igrač mlađi od 18 godina ne može da dobije ugovor duži od tri godine, te da će mu Dortmund naredne godine, kada Belingem postane punoletan, ponuditi produžetak saradnje, a da će Birmingem osim 25.000.000 na ime obeštećenja izboksovati i dobar deo, mada se ne navodi tačno koliko, od naredne prodaje.

Donedavno je Belingem bio pod stipendijskim ugovorom i vrlo lako je mogao samo da izabere drugi klub i bez obeštećenja napusti Birmingem. Međutim, kako britanski Atletik navodi, mladi fudbaler i njegov otac Mark, inače narednik u policiji Severnog Midlendsa, želeli su da Belingem postane najmlađi fudbaler koji je nastupao za prvi tim Birmingema. Nikakve pozajmice i rezervni timovi nisu dolazili u obzir. I na Sent Endrjuzu su bili spremni da mu pruže šansu. Čak je, kako dalje otkriva Atletik, jedan od glavnih razloga zbog kojeg jeGari Monk ostao bez posla pre godinu dana je upravo taj što nije bio spreman da mu pruži šansu.

Još pre tri godine, mladi vezista je posećivao akademije brojnih velikih klubova, a Mančester Junajted je već tada obletao oko 14-godišnjeg Belingema. Dortmund se uključio koji mesec kasnije. Kasnije su se pojavili Mančester Siti i Bajern, ali teško da bi Englez u dogledno vreme dobio šansu u nekom od dva pomenuta tima, pogotovu među Građanima. I upravo je na primer Džejdona Sanča bio jak adut Milionera, pored velike sume novca, u borbi sa Junajtedom. I ne samo Sančo - tu su i Erling Haland, Đovani Rejna i mnošto drugih fudbalera koji su ove sezone, ali i prethodnih, iako neprovereni na velikoj sceni, dobijali pravu šansu. Bio je to dovoljno jak adut da "izbriše" čak i razgovor koji je Belingem nedavno vodio sa ser Aleksom Fergusonom i Erikom Kantonom u poseti mančesterskom klubu.

Igrao je Dormund i na kartu Žutog zida. Atletik otkriva da su iz nemačkog kluba Englezu znali da pošalju po koji snimak sa stadiona, oslikavajući 17-godišnjaku kako je to igrati pred prepunim Vestfalenom. Kao "dan pobede" Atletik navodi "restart" Bundeslige, kada je Belingem, uslikavši se kako u dresu Milionera navija za Borusiju u derbiju Rura protiv Šalkea, i sliku poslavši klupskoj upravi, poslao jasnu poruku - Dortmund je njegova sledeća destinacija. Ostaje još da ga i mi, zvanično, vidimo u žuto-crnom dresu.

Mesto u startnoj postavi neće dobiti odmah, ali u Dormundu su razradili jasan plan njegovog razvoja, po kome bi Belingem do kraja sezone 2020/21 bio uparen sa Akselom Vitselom.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.