Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2020, 11:01

Kako Midtjiland nagrađuje klince: Deklasiraš Zvezdu i dobiješ pozivnicu u prvi tim

Klubovi u Danskoj polako ulaze u poslednju fazu priprema pred nastavak sezone, Kopenhagen "pojačan" dočekuje finiš prvenstva

Posle više od dva meseca pauze, Danci će narednog vikenda nastaviti prvenstvo. Ali, kada usledi neplanirani odmor usred sezone, potrebno je povratiti formu koliko je to moguće. A najbolji test što na fizičkom, što na taktičkom planu jesu prijateljske utakmice, pa će tako u danas deset timova ove skandinavske zemlje odmeriti snage pred nastavak sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Najviše pažnje privlači meč između Olborga i Midtjilanda (13.00). Šef struke lidera Superlige Brajan Priske odlučio je da pored standardnih prvotimaca šansu pruži i dvojici talenata iz omladinske škole. U pitanju su 18-godišnji Oliver Sorensen i 17-godišnji Aral Šimšir. Svakako nepoznata imena ljubiteljima fudbala, ali sa kvalitetima dvojice mladih igrača ovdašnja fudbalska javnost mogla je poprilično dobro da se upozna na “Krovu“, kada su upravo Sorensen i Šimšir bili glavni “krivci“ što omladinci Crvene zvezde nisu otišli na megdan Ajaksovim “klincima“ u omladinskoj Ligi šampiona. Tada je Midtjiland deklasirao Zvezdinu decu sa 3:0. Sorensenu će ovo biti debi, dok je Šimšir već odigrao nekoliko prijateljskih utakmica ranije tokom sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sa druge strane, trener Alborga Jakob Fris najavio je da će promešati karte, te da će svaki od prvotimaca dobiti svojih “pet minuta“, u ovom slučaju 45. Ako je verovati međusobnim duelima, favorit je Midtjiland – slavio na četiri od poslednjih pet duela – ali, kako je u pitanju prijateljski meč, a obe ekipe su raspucane i u odličnoj formi otišle na pauzu, sigurnije je odigrati na veći broj golova.

Ako je nekome prijao ovaj “odmor“ onda je to svakako ekipa Kopenhagena. Aktuelni šampion Danske nastavlja sezonu dosta ojačan, s obzirom da su se tokom dvomesečne pauze od povrede oporavili Jonas Vind, Robert Mudrazija, te Ragnar Sigurdson, pa se očekuje da ponovo “osete teren“ na današnjoj utakmici protiv Odensea (13.00). Ni jedni ni drugi nisu u najboljem raspoloženju dočekali raspored – Kopenhagen je na tri meča bez trijumfa, Odense na četiri – ali su prekidu loše serije bliži Lavovi, ako je suditi na osnovu međusobnih duela, gde branilac naslova Superlige ima sedam uzastopnih trijumfa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na preostalim generalkama danskih timova Esbjerg dočekuje Fredericiju (11.00), Vendsisel će na noge Randersu (13.00), dok će Kolding ugostiti Sonderjisk (13.00).

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

11.00: (1,70) Esbjerg (4,10) Fredericija (3,80)

13.00: (3,60) Alborg (4,00) Midtjiland (1,75)

13.00: (1,60) Kopenhagen (4,00) Odense (4,50)

13.00: (1,55) Randers (4,40) Vendsisel (4,50)

13.00: (3,50) Kolding (3,80) Sonderjisk (1,80)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.