Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 20:06

Kakav igrač, kakvo čudovište... Haland ima više golova nego utakmica za Dortmund (VIDEO)

Norvežanin ponovo blistao u dresu Milionera...

Pet Ajntrahtu, četiri Leverkuzenu, četiri Union Berlinu. Kad joj krene i kad se raspuca kao večeras, Borusija je u stanju da zamaskira sve probleme u defanzivi koji je muče već godinama. Delovalo je u jednom momentu tokom susreta sa Berlincima da će Milioneri lišiti drame svoje pristalice, imali su sigurnih 3:0, da bi posle penala u uvodnim minutima drugog dela i jednog dobrog kornera u finišu Union opasno zapretio. Ali snage >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za izjednačenje nije imao.

Zvezda večeri ponovo je Erling Haland. Čudesni Norvežanin ne samo što je postigao sjajan četvrti gol i rešio sve dileme oko pobednika, nego je uspeo da pogodi i prvom poluvremenu, što će reći da sustigao Roberta Levandovskog na listi strelaca (obojica sada imaju po sedam pogodaka), pa sada ima više golova nego utakmica u dresu Dortmunda.

Pazite sad: haland je večeras odigrao 67. utakmicu za Borusiju i daošao do 67. i 68. pogotka?! I sve to u svojoj 21. godini. Golgeter kakav se rađa jednom u 100 godina, nema sumnje.

Borusija je odlično odigrala prvih 45 minuta, Union gotovo da nije ozbiljno pripretio. Taj deo igre obeležio je prelep gol Rafaela Gereira. Nakon što je Haland povisio na 2:0 u 24. minutu bilo je jasno da će momci Ursa Fišera teško izbeći prvi poraz u sezoni. Autogol Fridriha dodatno ih je ubio u pojam, ali onda je Aksel Vitsel nespretno reragovao u svom šesnaestercu i doneo Maksu Kruzeu šansu da vrati u život goste.

Posle ubacivanja Giselmana iz ugla i odličnog skoka Foglzamera u 81. minutu Berlinci su smanili na 2:3. Svašta je tim trenucima padalo na pamet navijačima Na Vestfalenu. Ne bi bilo prvi put da Borusija prokocka veliku prednost. Međutim Erling Haland je uzeo stvari usvoje ruke. Dobio je odličan pas od Matsa Humelsa, zagradio se, video da je Andreas Lute istrčao i onda uputio savršen udarac - 4:2.

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak

Herta - Grojter Firt 2:1 (0:0)

/Ekelekamp 61, Bauer 79ag - Hrgota 57pen/

Subota

Augzburg – Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Niderlehner 81/

Bajern – Bohum 7:0 (4:0)

/Sane 17, Kimih 27, 65, Gnabri 32, Lambropulos ag 43, Levandovski 61, Čupo-Moting 79/

Bilefeld – Hofenhajm 0:0

Majnc – Frajburg 0:0

Keln – Lajpcig 1:1 (0:0)

/Modeste 57 – Haidara 72/

Nedelja

Štutgart - Leverkuzen 1:3 (1:2)

/Mangala 38 - Andrih 9, Šik 19, Virc 70/

Dortmund - Union Berlin 4:2 (2:0)

/Gereiro 10, Haland 24, 83, Fridrih 52ag - Kruze 57pen, Foglzamer 81/

19.30: (1,88) Volfsburg (3,70) Ajntraht (4,40)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.