Kaka: Nismo nepobedivi, unervozim se na pomisao o LŠ

Izvor: Blic, 13.Jul.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaka: Nismo nepobedivi, unervozim se na pomisao o LŠ

Kaka se pridružio direktoru Reala Horheu Valdanu u "spuštanju lopte" izjavom da kupovina najvećih svetskih zvezda ne čini klub nepobedivim.



Brazilac koji je otvorio eru "galaktikosa 2", nedavno je rekao da Kristijano Ronaldo i on vrede svaku paru koju je Florentino Perez dao za njih, ali je danas mnogo opreznije dodao da osvajanje trofeja nikada nije bio lak posao.

"Potrošen novac i to što su u Real stigli veliki igrači ništa ne garantuje. Moje iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << govori da talenat nije dovoljan. Brazil je 2006. godine imao puno talentovanih igrača, ali smo ispali u četvrtfinalu SP jer nam je nedostajalo nešto drugo", rekao je Kaka.

Brazilac je dodao da je pred ekipom veliki zadatak i da će najbitnije biti stvaranje timskog duha

"Real ima Kristijana i Kaku. To je dobro jer smo mi kvalitetni igrači. Ipak, to nije dovoljno. Moramo da stvorimo timski duh i da radimo najbolje što možemo da bismo imali rezultate. Real Madrid ne može da postane nepobediv samo tako što će kupiti nas nekoliko. Mi smo samo deo ambicioznog i velikog projekta, kome je potrebno mnogo detalja i mnogo vremena da uspe", rekao je Kaka i dodao da jedva čeka kratak odmor, ali i da zaigra za Real.

Kaka je svestan da će ekipa biti pod dodatnim pritiskom jer se finale Lige šampiona u sezoni 09/10 igra na Santjago Bernabeu.

"Moramo da uradimo sve što možemo da igramo taj meč u Madridu. Liga šampiona je najvažnije takmičenje posle Svetskog prevenstva i o finalu i peharu sanja svaki fudbaler. Imao sam sreće i podigao sam trofej sa Milanom, a sada je moj san da isto uradio sam Realom. Kada bi nam to pošlo za rukom u prvoj sezoni i to na našem stadionu to bi bilo neverovatno. Unervozim se samo kad pomislim na to, odmah mi se igra fudbal", rekao je Kaka

Prošla generacija "galaktikosa" u punom sastavu (Figo, Zidan, Bekam, Ronaldo) nije osvojila Ligu šampiona, iako su Portugalac i Francuz 2002. godine osvojili elitno takmičenje pobedom u finalu nad Bajerom, uz nezaboravan volej Zizua - 2:1.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.