Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 23:17

Kaikijev oproštaj od Fluminensea: Patosiranje Kujabe, pa pravac Siti

Velikan iz Rio de Žaneira eliminisan je iz Kupa Brazila, ali na preostala dva fronta odlično gura

Dve ekipe koje deli samo jedan bod na tabeli brazilske Serije A, nastojaće da nastave svoje serije bez poraza u susretu koji važi za poslednji u sklopu 21. kola najjače lige ove južnoameričke države, kada se noćas (01.00) na Areni Pantanal budu odmeravale snage između lokalne Kujabe i Fluminensea, jednog od četiri velikana iz Rio de Ženeira.

Osnovana pre manje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 20 godina, Kujaba se brzo uzdigla u najviše redove brazilskog fudbala i polako stiče znanje, ali i iskustvo potrebno da bi se takmičila u vrhunskoj konkurenciji. Tim iz Mato Grosa sa 27 osvojenih bodova popeo se na deseto mesto na tabeli i bez poraza je u prethodne četiri utakmice, dok sa druge strane Fluminense nije izgubio u pet uzastopnih utakmica Serije A, i trenutno sa samo bodom više od svog noćašnjeg rivala zauzima osmo mesto.

01.00: (3,25) Kujaba (2,75) Fluminense (2,60)

Žorge Žose de Amorim, poznatiji kao Žoržinjo, koji je tokom svojih igračkih dana osvojio mnogo priznanja, kako za klubove u kojima je nastupao, tako i za nacionalnu selekciju, sada kao menadžer pretvorio je tim Kujabe u dobro organizovanu i konkurentnu ekipu za najjači rang brazilskog fudbala. Njegov sastav je krajem prošlog meseca zabeležio dva vezana meča bez primljenog gola, uz pobedu i remi, a početkom septembra upisao je i dve uzastupne pobede, protiv Santosa na svom terenu, kao i u prethodnom kolu protiv Žuventuda. Ovo je tim sa puno strpljenja, koji je odradio veliki posao i ostao disciplinovan čekajući pravu priliku za kontru jer nisu imali više od 37 odsto poseda lopte u svaka od svoja četiri poslednja meča, ali su, ipak, uspeli da ostvare tri pobede i i jedan nerešen ishod. Kujaba je pretrpela samo jedan poraz u prethodnih sedam ligaških utakmica i trenutno je jedna od ekipa sa najboljom formom u Brazileirau, a kojoj je pre samo mesec dana pretila opasnost od ispadnja u niži rang.

Poslednji put kada su se suočili sa Trikolorom iz Rio de Ženeira početkom juna, imali su mnogo veći posed lopte nego obično čak 56 odsto i četiri udarca ka golu protivnika, ali njihovi pokušaji nisu uspeli da pronađu put do mreže koju je čuvao Markos Felipe. Na kraju, pretrpeli su minimalan poraz, golom Gabrijela Tešeire u 40. minutu susreta.

Od tog neuspeha, videli smo sasvim drugačiju stranu i pristup tima iz Mato Grosa, koji je zaradio bodove u narednih 11 od 14 odigranih utakmica, a sada se mesto i u kvalifikacijama za naredno izdanje Kopa Libertadores pojavljuje kao jedna od izglednih mogućnosti.

Posle određene krize rezultata, ne samo u prvenstvu Brazila već i na međunarodnoj sceni, Fluminense počinje da poprima konture velikana, pobedivši tri puta na poslednjih pet susreta, uključujući i derbi okršaj prethodnog vikenda sa Sao Paulom, koje je uspeo da reši u svoju korist rezultatom 2:1.

Od kada je Markao preuzeo mesto menadžera od Rožera Mašada, Fluzao je osvojio 11 mogućih 15 bodova u Seriji A i zaostaju samo bod za Korintijansom koji se nalazi na šestom i poslednjem mestu koje vodi u kvalifikacije za Kopa Libertadores. Nakon što su eliminisani iz Kupa Brazila u četvrtfinalnom okršaju sa trenutnim liderom prvenstva Atletiko Mineirom, njihov jedini fokus biće usponu na tabeli lige, a za to imaju izgledne prilike u poslednje dve utakmice u septembru. Posle ove utakmice, oni će se na Marakani boriti protiv Bragantina, koji je trenutno samo četiri boda iznad njih, pa bi ih još nekoliko pobeda potencijalno moglo prebaciti u prva četiri mesta na tabeli.

U poslednjih pet ligaških utakmica imali su odličnu uvertiru, postigavši uvodni gol u svakom od tih mečeva. Pored toga, nedavno su zabeležili pobedu u gostima. Savladan je Šapekoense sa 2:1, što im je bila jedina pobeda u poslednjih sedam gostovanja u svim takmičenjima.

Što se tiče sastava domaće ekipe na ovom susretu, Kujaba neće moći da računa na Klaisona, pošto je njihov lider u asistencijama zaradio crveni karton duboko u sudijskoj nadoknadi prošlog vikenda protiv Žuventuda. Ženison je postigao gol za pobedu u tom meču, svoj četvrtu u kampanji, dok je Rafael Gava zabeležio svoju treću asistenciju. Prošle subote, Gava je zamenio Žesusa Kabreru u startnih 11, s tim što je jedina druga promena bila Elton koji je počeo umesto Ženisona. Tako bi Klaisonovim odsustvom zbog suspenzije, jedna od promena mogla biti i povratak Kabrere u startnu postavu.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno

----------------------

Od kraja avgusta čuvar mreže Fluminense Markos Felipe nije uspeo je da održi svoju mrežu netaknutom kako u ligi tako i u Kupu Brazila, primajući po gol u svakoj od poslednja četiri susreta u svim takmičenjima.

Mladi vezista Mateus Martineli (20) biće odsutan zbog povrede kuka, dok će talentovani Kaiki da Silva napustiti velikana iz Rija, već sredinom nedelje i pridružiti se aktuelnom prvaku Premier lige Mančester Sitiju. U timu koji je započeo poslednju prvenstvenu utakmicu protiv Sao Paula došlo je do dve promene u startnih 11, Samuel Ksavijer zameniće Lukasa Kalegarija na poziciji beka, a Velington će zauzti poziciju u veznom redu umesto Andrea da Koste.

Oba tima u poslednje vreme odradila su sjajan posao, naročito u pogledu svojih domaćih utakmica. Noćašnji rivali ne samo što su tako blizu na tabeli, već raspolažu i gotovo identičnim odbrambenim i golgeterskim učinkom, pa bi trebalo očekivati čvrstu igru sa dve ravnopravne strane.

BRAZIL 1 – 21. KOLO

Subota

Šapekoense – Palmeiras 0:2 (0:2)

/Veiga 10, Luiz Adriano 28/

Atletiko Paranense – Žuventud 2:1 (0:0)

/Bisoli 63 pen, Kajzer 71 - Bueno 56 pen, Forster 22/

Atletiko Mineiro - Sport Resife 3:0 (2:0)

/Kosta 35, Hulk 45, Vargas 90+9 pen/

Nedelja

Baija - Bragantino 1:1 (0:0)

/Rodaljega 62 - Italo 70/

Seara Santos 0:0

Internasional - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Edenilson 90+2/

Sao Paulo - Atletiko Gojanense 2:1 (1:0)

/Rigoni 36, Lusijano 56 - Mateus 71/

Korintijans - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Žulijano 17 - Marlon 7/

Ponedeljak

Flamengo - Gremio 0:1 (0:1)

/Borha 45+3/

Utorak

01.00: (3,25) Kujaba (2,75) Fluminense (2,60)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.