Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 00:09

Kaiki, zapamtite to ime: Fluminense zakazao veliko finale sa Flamengom (VIDEO)

Tim Rožera Maćada na Marakani pobedio Portugezu sa 3:1 u revanšu polufinala šampionata Karioka. Blistao 17-godišnji napadač

Nije bilo iznenađenje u polufinalnim mečevima plej-ofa u šampionatu Karioka, iliti Taka Guanabara kao je zvaničan naziv. Dvostruki uzastopni prvak Brazila je lako sa ukupnim rezultatom 7:1 izbacio Volta Redondu, a i drugi velikan iz Rija Fluminense nije imao problema. Doduše, teže nego crveno-crni su stigli do borbe za pehar.

Posle 1:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvom meču, u revanšu tim trenera Rožera Maćada je slavio protiv Portugeze sa 3:1. Gosti su pružili dobar otpor favorizovanom Fluu. Posle gola Jaga u 22. minutu u finišu prvog poluvremena Hejene je sa bele tačke poravnao rezultat. Ipak, kvaitetniji domaćini u nastavku su slavili. Pogotke su postigli Teikšeira i Kaiki i zakazali veliko finala za šampiona Rio de Žaneira.

Briljirao je mladi Kaiki. Ima samo 17 godina i budućnost je Flua i brazilskog fudbala. Dobio je šansu u nastavku, ušao je u igru umesto Kazeresa i imao svoj šou u drugih 45 minuta. Prvo je odlično prošao po desnoj strani, kao na tacni dao loptu Teikšeiri koji je lako sa par metara ubacio loptu u nebranjeu mrežu. Sve dileme oko pobednika i prolaska u finale rešio je mladi Kaiki da Silva Šagas u 67. minutu. Izdržao je na leđima štoper Guera, a onda probacio loptu kroz noge golmana Portugeze Negetea.

Ponedeljak, 20.00: (6,75) Vitorija (4,10) Retro (1,45)

Zvezda je rođen, zapamtitet to ima Kaiki! Na leto će tek da postane punoletan. Trener Maćado ga je ove sezone bacio u vatru. To je bio njegov četvrti gol u sezoni, a treći u prvenstvu Karioka. Protekle nedelje je postigao prvenac u Kopa Libertadores, kada je doneo bod svom timu (1:1) u meču sa kolumbijskim Juniorom iz Barankilje.

Za domaćina nije igrao kapiten Fred. U nastavku šansu za Flu je dobio i Paragvajac Raul Bobadilja koji je prošlog meseca stigao u klub iz Rija iz Guaranija iz Asunsiona, a najbolje partije u karijeri pružao je ud resu nemačkog Augzburga.

Flamengo i Fluminense će odučiti o tituli u Riju. Pre nešto manje od dva meseca u ligaškom delu prvenstva Karioka, Flu je slavio sa 1:0 prelepim golom Žulijaa u finišu susreta. Treba istaći da su oba tima tada igrali sa rezervnim sastavima, ali u finalu se očekuje najjače postave velikana iz Rio de Žaneira. Biće to odlična uvertira pred početak Serije A krajem meseca.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

Flamengo - Volta Redonda 4:1 (3:0) /prvi meč: 3:0/

/Delgado 12, Gabrijel Barbosa 22, 43, Vitinjo 50/

Fluminense – Portugeza 3:1 (1:1) /prvi meč: 1:1/

/Jago 22, Teikšeira 56, Kaiki 67 - Hajene 44pen/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.