Kada igramo protiv Intera i Juventusa?  Sine, mi smo Serija B

Izvor: B92, 08.Apr.2020, 20:14

"Kada igramo protiv Intera i Juventusa? " 'Sine, mi smo Serija B' "

Bivši brazilski fudbaler Matuzalem otkrio je dve zanimljivije anegdote iz vremena kada je bio član Napolija.

Matuzalem je veći deo karijere proveo u Italiji, igrao je još za Lacio, Pjaćencu, Parmu, Brešu, Đenovu, Bolonju i Veronu, pa se prisetio kako su ga tretirali u Napulju.

Otkrio je da je jeo toliko sira da više nije imao snage da trči.

"Mocarela, o Bože... Nisam mogao sam sebi da pomognem. Pojeo sam toliko sira da sam izgubio fizičku kondiciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa je trener Emilijano Mondoniko počeo da me stavlja na klupu", rekao je Matuzalem.

Matuzalem priznaje da nije ni znao u koju sredinu je došao 1999. godine.

"Osramotio sam se. Bio sam zadovoljan u Napulju, ali potpuno nesvestan sredine u kojem sam se nalazio. Čim sam došao dole pitao sam tadašnjeg trenera Novelina kada igramo protiv Juventusa ili Intera. Odgovorio mi je "Još smo u Seriji B". Srećom, kasnije smo izborili ulazak u Seriju A", nije krio Matuzalem.

Upravo mu je Napoli bio prvi klub Matuzalema na "Čizmi", gde je proveo čak 13 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.