Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2020, 17:36

Kad nije mogao sebe, Novak poslao Krajinovića u finale

Pirova pobeda prvog nosioca Adria Tuta nad Zverevim, ali i velika usluga kolegi iz reprezentacije

Meč koji je odlučivao ko će biti istorijski, prvi finalista humanitarno-egzibicionog teniskog takmičenja, Adria Toura nije dobio očekivan, zapravo više željeni rezime. Na veliku žalost nekoliko hiljada navijača i znatiželjnika koji su ovog vikenda okupirali Dorćol, Novak Đoković neće se boriti za titulu iako je pobedio u odlučujućem susretu Grupe A Alekasndera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zverev sa nedovoljonih 4:1, 2:4 i 4:2. Čast da se bori za titulu “kralja Dorćola” će pripasti, sasvim zasluženo Filipu Krajinoviću.

Domaćin i kreator jednog od najvećih sportskih događaja u Srbiji u poslednje vreme jednostavno nije imao dovoljno energije većim delom susreta sa Aleksandrom Zverevim. Nakon što je sinoć poražen upravo od Krajinovića u tri seta Novak je završio takmičenje sa dva trijumfa u tri meča.

Prvom nosiocu je za ulazak u finale bila potrebna pobeda od 2:0 u ovom meču ne bi li zaseo na vrh Grupe A, što nije ostvario. Delovalo je na startu da će to biti brza i vrhunska egzekucija našeg asa.

Od početka je ušao u susret sa mnogo više energije po poprilično jakom dorćolskom suncu, dok je njegov protivnik možda osećao umor nakon kasne sinoćnje pobede nad Viktorom Troickim i to u tri seta.

Razbudio se Nemac ruskog porekla u drugom delu susreta, krenuo je da bolje čita Novakova rešenja, što ga je uz već tradicionalno strašan servis vratilo u meč. Uzeo je brejk poveo sa 3:1, Srbin se mučio i kao da je njega tada stigao umor od sinoćnjeg poraza. Mada je i žega zaista bila nesnosna.

Ergo, kada je izgubio drugi set izgubio je i matematičku šansu za finale, te je u nastavku susreta igrao za druga iz reprezentacije, kako je i sam sinoć rekao “mlađeg brata”. Krajinovića naravno, pošto je bilo kakva pobeda vodila Zvereva na meč za titulu. Uspeo je Nole da iščupa pobedu i tako se oprosti od beogradskih navijača.

Krajinović, koji je do finala stigao sa istim skorom kao Novak, ali boljom gem-razlikom, sada čeka pobednika susreta izmedu favorizovanog Austrijanca Dominika Tima i Bugarina Grigora Dimitrova.

Obračun za titulu Adria Toura zakazan je za 20 časova. Nagradni fond, koji se procenjuje na oko 300.000 evra otići će u potpunosti u humanitarne svrhe po izboru učesnika.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.