Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 13:30

Kad nema "mački"... Cicipas i Zverev za pehar Monte Karla

Grk i Rus se danas od 14.30 bore za Masters trofej

Trebalo bi da nas čeka uzbudljivo finale Mastersa u Monte Karlu. Četvrti nosilac Stefanos Cicipas ukršta reket sa Andrejem Rubljovim, koji je jedno mesto ispod njega (14.30). Grk nije izgubio nijedan set na turniru, dok je ruski teniser na putu do borbe za vredan pehar eliminisao Rafaela Nadala.

Ovo je drugo finale u kojem se Cicipas takmiči ove godine. Njegova polufinalna pobeda nad >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Danijelom Evansom bila je četvrta u poslednja četiri nastupa. U jedinom drugom finalu ove godine izgubio je od Aleksandera Zvereva u Meksiku. Čak iako pobedi u ovom meču, ostaće svetski broj pet. Međutim, u smislu zarađenih bodova ove kalendarske godine, trijumf bi ga odveo na prvo mesto.

14.30: (1,95) Cicipas - Rubljov (1,75)

Osim što nije dopustio rivalima da mu oduzmu set, grčki "reketaš" je imao blistavo izdanje u polufinalu, u kojem je Evans, inače igrač koji je izbacio Novaka Đokovića sa turnira, u subotnjem polufinalu osvojio ukupno tri gema.

Ovo je Cicipasu sedmi meč protiv Rubljova na ATP Turu, a do sada je skor u pobedama izjednačen. Rubljov je ove godine pobedio Stefanosa u Roterdamu, ali na šljaci je u poslednjem dvoboju viđeno slavlje Cicipasa protiv Rusa na Otvorenom prvenstvu Francuske 2020.

Sa druge strane, Andrej Rubljov će se popeti na sedmo mesto na svetskoj rang listi posle njegovih partija ove nedelje. Pobedom u finalu stigao bi čak i na šesto mesto. Stigao je do najmanje četvrtfinala svakog događaja koji je igrao ove godine. Uspeo je da stigne do poslednja četiri u Dohi, a da nije odigrao meč zahvaljujući dva odustajanja. Njegov meč sa Kasperom Rudom u subotu je bilo peto uzastopno polufinale Rubljova. Pobedio je na turniru u Roterdamu i izbacio je Nadala na putu do ovog finala.

ATP MONTE KARLO - FINALE

Nedelja

14.30: (1,95) Cicipas - Rubljov (1,75)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.