Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 13:08

Kad ne možeš ništa Šahtjoru, uteha je kup

Dinamo iz Kijeva favorit u borbi za pehar protiv Vorskle u Harkovu

Najpopularniji klub u Ukrajini, Dinamo, godinama je u zapećku u odnosu na najvećeg rivala Šahtjor. I u ovom šampionatu moćna ekipa iz Donjecka prošetala se u prvenstvu, trenutno ima čak 20 bodova više od Desne i Dinama.

Kijevljanima ostaje jedina nada u spas sezone, pehar kupa. U finalu u Harkovu (20.30) Dinamo igra protiv Vorskle. Ekipa iz Poltave ove sezone nije uspela da se plasira u plej-of, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali ne strepi za opstanak. Pre 11 godina, Vorskla je osvojila prvi pehar u istoriji i to posle pobede u finalu protiv Šahtjora.

Bogata mašinera Rinata Ahmetova tada je osvojila trofej u Kupu UEFA. Opušteno je tim iz Donjecka ušao u taj susret, a to je iskoristila Vorskla koja je slavila protiv favorita, a jedna od ključnih igrača u tom finalu bio je Obrenovčanin Jovan Markoski koji je čak devet godina nosio dres tima iz Poltave.

Dinamo je već u osmini finala uspeo da pobedi šampiona Šahtjor sa 2:1 na domaćem terneu. Za razliku od Vorskle koja je samo jednom slavila u ovom takmičenju, Dinamo je bio 11 puta osvajač Kupa Ukrajine, a igrao je 17 finala.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kijevljani su u lošoj formi. Dva uzastopna poraza dovela su u pitanje drugo mesto u borbi za kvalifikacije za Ligu šampiona. Do kraja sezone ostala su još tri kola u plej-ofu. Trener Aleksej Mihaljičenko neće moći da računa za Hrvata Josipa Pivarića. Dobra vest za tim iz Kijeva je da se oporavio Vitalij Mikolenko i on bi trebalo da zauzme mesto u odbrani.

Vorskla će na megdan Dinamu bez dvojice važnih igrača - Oleksandra Skljara i Alina Ndajea.

Tradicija je na strani Kijeva. Dinamo je dobio Vorsklu na osam poslednjih utakmica. Ove sezone u šampionatu Ukrajine bilo je 2:1 u Kijevu, a u Poltavi čak 5:0. Poslednji put, Vorskla je pobedila Kijevljane pre nešto manje od četiri godine i to u prestonici. Bilo je 2:0.

Najbolji strelac Dinama je ukrajinski reprezentativac Viktor Zigankov sa 12 golova u šampionatu, dok su tri manje postigli Benjamin Verbič i Vitalij Bualski.

FINALE KUPA UKRAJINE (NEUTRALNI TEREN - HARKOV)

20.30: (1,40) Dinamo Kijev (4,40) Vorskla (7,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.