Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 19:09

Kad je teže promašiti nego pogoditi: Diogo se obrukao protiv "svojih", Origi u nadoknadi lansirao Liverpul na vrh

Redsi slomili otpor Vulverhemptona golom u četvrtom minutu nadoknade

Delovalo je kao da bi ova subota mogla da bude kobna po favorite u Premijer ligi. Čelsi je u uvodnom meču kola poražen u gradskom derbiju, a na dobrom putu da upiše kiks bio je i Liverpul. Kao da ga je i dalje držao mamurluk posle slavlja u gradskom derbiju sredinom nedelje, hevi-metal Jirgena Klopa potpuno je utihnuo na Molinou, propisno su se fudbaleri Redsa ispromašivali na gostovanju Vulverhemptonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sve do duboke nadoknade bio nemoćan u nameri da probije jednu od najčvršćih odbrana, ali je ubedljivo najefikasniji tim Premijer lige na kraju ipak odneo pobedu - 1:0 (0:0).

Doneo ju je rezervista Divok Origi golom u četvrtom minutu nadoknade, kojim je Liverpul barem na kratko odveo na čelo tabele. I pride skinuo sa Dioga Žote etiketu tragičara. Da je rezultat na semaforu ostao nepromenjen, svakako bi je portugalski napadač poneo, no ovako, svojim drugim golom u prvenstvu Origi je Liverpulov pobednički niz u prvenstvu produžio na četiri utakmice i učinio da makar na koji trenutak fudbalska javnost zaboravi ono što je Žota uradio (ili bolje reći nije) u 60. minutu.

Kadar koji će se gotovo sigurno vrteti na TV ekranima u rubrikama pod naslovom - "ono kada je teže promašiti nego pogoditi". Žoze Sa i Roman Sais su se usled slabe komunikacije spetljali posle dugog Hendersonovog dodavanja, Žota je sve pomno pratio, oteo im loptu i u punom trku se uputio ka praznoj mreži. Istina, sačekali su ga u međuvremenu na gol-liniji Konor Koudi i Maks Kilman (stajali doslovce jedan do drugog), ali je sa peterca, pred golom širokim preko sedam metara mogao da ih pita gde da plasira loptu. Međutim, Žota je želeo da je zakuca u mrežu, nije preterano mario za preciznost, pa je pogodio kapirena Vulvsa Koudija.

Kao da je štedeo svoj bivši tim, Portugalac je i u 30. minutu, u prvoj Liverpulovoj pravoj prilici, neprecizno gađao sa peterca glavom posle centaršuta Trenta Aleksandera-Arnolda. Generalno su napadači Redsa danas delovali neprepoznatljivo pred protivničkim golom. Mohamed Salah je u nadoknadi prvog poluvremena zakasnio na dodavanje Endija Roberstona - Sais odlično reagovao u poslednjem trenutku - nije se ni treći član napadačkog trozubca proslavio, Sadio Mane je u finišu meča - Sa mu odbranio udarac špicem iz neposredne blizine - propustio još jednu stopostotnu priliku, ali Origi taj luksuz nema. Retko dobija priliku i mora da je koristi kako bi se nametnuo. Večerašnju je iskoristio maksimalno. Sačekao je dodavanje Salaha sa desnog boka, prihvatio loptu i iz okreta matirao danas odličnog portugalskog čuvara mreže, koji do tog trenutka više od 370 minuta nije primio gol.

Dugo očekivani, prvi trijumf u sezoni ostvario je Njukasl. Svrake su minimalnim rezultatom slavile protiv direktnog rivala Barnlija, bodovno se izjednačile sa njim i ujedno pogurale Norič na začelje tabele. Premijernu pobedu na klupi Njukasla Ediju Hauu doneo je njegov čovek od poverenja - Kalum Vilson, koji je postigao svoj 43. pogodak pod palicom engleskog stručnjaka. Jedino ih je Džošua King postigao više igrajući za Haua.

U poslednjem meču odigranom u istom terminu Sautempton i Brajton su podelili bodove na Sent Merizu - 1:1. Baš kao i protiv Vest Hema sredinom nedelje, ekipa Grema Potera je do boda stigla u finišu meča. Pre tri dana golom Nila Mopeja minut pre kraja, večeras u devetom minutu nadoknade. I ponovo je francuski napadač bio spasilac Galebova. Pogodak za Svece je u 29. minutu postigao pozajmljeni napadač Čelsija Armando Broja na vrlo atraktivan način.

WHAT A GOAL FROM ARMANDO BROJA pic.twitter.com/JWJPsIUqTu

PREMIJER LIGA – 15. kolo

Subota:

Vest Hem - Čelsi 3:2 (1:1)

/Lansini 40, Bouen 56, Masuaku 87 – Silva 28, Maunt 44/

Njukasl - Barnli (1:0)

/Vilson 40/

Sautempton - Brajton 1:1 (1:0)

/Broja 29 - Mopej 90+8/

Vulverhempton - Liverpul 0:1 (0:0)

18.30: (16,0) Votford (7,75) Mančester Siti (1,20)

Nedelja:

15.00: (1,92) Lids (3,60) Brentford (4,40)

15.00: (1,65) Mančester junajted (3,90) Kristal Palas (6,00)

15.00: (1,40) Totenhem (4,80) Norič (9,50)

17.30: (2,50) Aston Vila (3,35) Lester (3,05)

Ponedeljak:

21.00: (3,60) Everton (3,35) Arsenal (2,20)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.