KUSTURICA TUŽAN ZBOG SMRTI PRIJATELJA: Dijegova i moja povezanost prevazilazi odnos režisera i glumca

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 22:10

KUSTURICA TUŽAN ZBOG SMRTI PRIJATELJA: Dijegova i moja povezanost prevazilazi odnos režisera i glumca

Maradona je jedan od likova sa kojima se završava 20. vek.

Emir Kusturica, veliki prijatelj Dijega Armanda Maradone, danas je teško podneo vest da je preminuo jedan od najboljih fudbalera sveta. Maradona je danas preminuo u 61. godini, a ceo fudbalski svet oplakuje kralja ove igre.

Inter i Real su na pozicijama tri i četiri Grupe B Lige šampiona, pa su i jednima i drugima bodovi preko potrebni večeras (21.00) u Milanu. Pre 20 dana Real je u Madridu slavio sa 3:2, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a sada je kvota na keca 2,35, na iks 3,40, a na dvojku 3,00, dok je na GG3+ 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Real Madrid.

- Za takav život koji je najvećim delom bio ples, za takva uzbuđenja koja je proizvodio, za feštu koju je živeo, nije bilo u istoriji sličnog. To je ono najbolje iz karnevalskog sveta iz kog je dolazio. Za taj život dečaka koji je napravio put od sirotinjskog dela Buenos Airesa, od sirotinjske kućice do prvaka sveta, do prvaka svih klubova za koje je igrao trebalo je imati ne jedno, nego dva srca - poručio je čuveni režiser, a prenosi "Kurir".

Kusta navodi da je Maradonin život, pre svega, značio borbu protiv nepravde.

- On je jedan od likova sa kojima se završava 20. vek. Kad se ta alija velikana koji su objedinjavali ne samo sport, nego i politički stav i borbu protiv nepravde upotpuni, tek tada će biti moguće reći da je 20. vek završen. On je jedan od poslednjih koji je razgovarao sa mojom majkom, noć pred njenu smrt, i moja vezanost za njega prevazilazi svakako odnos režisera i glumca dok smo snimali film. On je jedna u nizu ikona zapadnog sveta, i da je danas živ Endi Vorhol on bi stavio Maradonu pored Merlin Monro, i svih drugih najizrazitijih ličnosti kojima je obilovala druga polovina prošlog veka - istakao je Emir Kusturica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.