KUP PRIJATELJSTVA! Večiti eliminisani, srpski i hrvatski klub u finalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2022, 19:02

KUP PRIJATELJSTVA! Večiti eliminisani, srpski i hrvatski klub u finalu

Praznik sporta.

Fudbaleri Vojvodine i zagrebačkog Dinama plasirali su se u finale Kupa prijateljstva. Novosađani su u polufinalu pobedili Partizan sa 3:1, a strelci su bili Lukijan Abadžija, Miloš Popović i Vanja Apostolovski, dok je počasni pogodak za crno-bele u finišu utakmice postigao Nemanja Ilić.

Dinamo Zagreb je savladao Crvenu zvezdu sa 3:0, a heroj utakmice bio je Leni Ilečić koji je postigao het-trik.

Vojvodini će ovo biti četvrti put >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se bori za trofej na Kupu prijateljstva.

Novosađani su slavili 2016. godine kada su u finalu nadigrali Rijeku (1:0), a drugu titulu osvojili su 2019. godine kada su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Partizan (0:0, penalima 4:2).

Vojvodina je svoj jedini poraz do sada u finalima Kupa prijateljstva doživela 2015. godine kada je izgubila od Crvene zvezde sa 1:0.

Sa druge strane, Dinamu će to biti treće finale u istoriji takmičenja. "Modri" su osvojili turnir 2014. godine pobedom nad OFK Beogradom 3:1, dok su prošlog leta poraženi od Crvene zvezde sa 2:0.

Finale Kupa prijateljstva na programu je sutra od 13.00. Podsećamo, reč je o turniru za igrače mlađe od 19 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.