KRSTIĆ PREZADOVOLJAN: U skorije vreme Srbije nije dobila bolju grupu na Evropskom prvenstvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 17:07

KRSTIĆ PREZADOVOLJAN: U skorije vreme Srbije nije dobila bolju grupu na Evropskom prvenstvu

Srbija favorit u konkurenciji Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je danas protivnike u grupi na Evropskom prvenstvu 2022. Orlovi su bili miljenici žreba pošto će joj rivali u grupi biti Češka, Poljska, Finska, Izrael i Holandija. Direktor košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstć zadovoljan posle izvlačenja grupa.

 - Prvi utisak je da smo imali dobar žreb - rekao je Krstić. - Uživo smo u Savezu pratili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvlačenje za sastav grupa i ono što na prvu loptu mogu da kažem je da u skorije vreme nismo dobili bolju grupu. To je moj stav, ali mislim da će se mnogi složiti sa tim.

Nekadašnji reprezentativac poziva na oprez, ali ističe da selekcija Srbije nalazi na lakšoj strani "kostura".

 - Ne želimo i ne smemo da potcenjujemo nijednog rivala, ali objektivno je B grupa sa Litvanijom, Francuskom, Slovenijom i Nemačkom najkvalitetnija. Ipak, još je rano davati bilo kakve prognoze, jer mnogo toga će zavisiti u kakvim sastavima će reprezentacije doći na Evropski šampionat - naglasio je Krstić. -  Bili smo svedoci u kvalifikacijama da su se iznenađenje često dešavala. Istina, mnoge reprezentacije su igrale u kombinovanim sastavima, ali ni u jednom trenutku ne sme doći do opuštanja.

Real je smanjio na 1:2 i uneo neizvesnost u četvrtfinalu seriju sa Efesom. Večeras (21.00) u Madridu Kraljevi imaju šansu da poravnaju i izbore se za majstoricu. Kvota na keca je 3,05, a na dvojku 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real - Efes

Orlovia krajem juna i početkom jula predstoje kvalifikacije za Olimpijske igre, a Krstić je potvrdio da će Orlovi u sklopu priprema za taj kvalifikacioni turnir učestvovati na Akropolis kupu od 18. do 20. juna. Rivali će im osim domaćina Grčke biti Portoriko i još jedna selekcija. Krstić, međutim, još nije mogao da precizira datum početka priprema.

 - Mi smo napravili okviran plan, ali on se "kosi" sa završetkom KLS lige, ligama po Evropi i NBA. Tražimo najbolje rešenje, pratimo situaciju, a zbog svih poteškoća sa rasporedom, verovatno će biti naknadnih priključaka igrača, što je i normalno - zaključio je Krstić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Semenovič bivša ruska klizačica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.