KRSTAJIĆ: Teško je opisati koliko bi nam značio plasman na EURO 2020 (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRSTAJIĆ: Teško je opisati koliko bi nam značio plasman na EURO 2020 (FOTO)

Na početku kvalifikacija upisan je remi.

Plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Evopsko prvenstvo posle 20 godina bio bi veoma značajan kako za sam tim, tako i za srpski fudbal i sport uopšte, rekao je selektor Mladen Krstajić.

- Imamo veoma talentovanu generaciju mladih fudbalera. Zajedno sa njima, tu su i iskusni igračci i to je kombinacija za koju verujem da može mnogo da postigne. Mi 20 godina nismo igrali na Evropskim prvenstvima i zaista je teško opisati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koliko bi nam značilo da se kvalifikujemo. Imali bismo kontinuitet u učešću na velikim takmičenjima posle dužeg vremena, a benefiti bi bili brojni za srpsku reprezentaciju, za naš fudbal, a i generalno za sport u Srbiji - rekao je Krstajić u intervjuu za sajt FIFA.

Srbija u kvalifikacija za EURO 2020 igra u grupi B, sa Portugalijom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom, a srpski selektor govorio je i koliko je bitno osvajanju boda u Lisabonu (1:1) na početku kvalifikacija.

- Možemo biti posebno zadovoljni osvojenim bodom u Portugaliji. Ekipa je pokazala jedinstvo, karakter, borbeni duh i apetit za pobedom. Srbija može biti ponosna na takve momke. Međutim, još uvek imamo mnogo posla. Ima još sedam mečeva, pričamo o 21 bodu. Neće biti lako osvojiti bodove u bilo kojoj utakmici. Ali, zaista verujem u naš tim i mislim da imamo kvalitet da završimo ove kvalifikacije na jednoj od prve dve pozicije u grupi".

"Ajax is one of the greatest European clubs, and Dusan Tadic is one of the best European players. He's proving that match after match."

High praise for one of @AFCAjax_EN's @ChampionsLeague heroes in this interview with 🇷🇸@FSSrbije coach Mladen Krstajic 🗣️👇

— FIFA.com (@FIFAcom) April 29, 2019

Krstajić je bio upitan i da li je iznenađen fantastičnom sezonom Dušana Tadića, koji je sa holandskim Ajaksom izborio polufinale Lige šampiona u kojem će igrati sa Totenhemom.

- Tadić je sazreo. Ima iskustvo, znanje, liderske osobine i njegove performanse su na najboljem mogućem nivou. Očigledno je da mu je promena kluba prijala i da mu je donela samo dobro. Ajaks je jedan od najvećih evropskih klubova, a on je jedan od najboljih evropskih igrača. To dokazuje iz meča u meč. Nisam uopšte iznenađen. Sve što se događa Tadiću, on je to zaslužio - zaključio je Krstajić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Ilić, lepša polovina Sergeja Milinković-Savića. 

A post shared by Natalija Ilic (@natalijaaa_ilic) on Aug 3, 2018 at 9:58am PDT

A post shared by Natalija Ilic (@natalijaaa_ilic) on Oct 7, 2018 at 5:58am PDT

A post shared by Natalija Ilic (@natalijaaa_ilic) on Jan 4, 2019 at 3:12am PST

A post shared by Natalija Ilic (@natalijaaa_ilic) on Nov 3, 2018 at 2:36am PDT

🍀

A post shared by Natalija Ilic (@natalijaaa_ilic) on Aug 2, 2018 at 2:42am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.