KRK: Večiti igraju u Nišu za Žućkovu levicu

Izvor: B92, 18.Feb.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRK: Večiti igraju u Nišu za "Žućkovu levicu"

Dva najveća srpska kluba, Crvena zvezda i Partizan, boriće se u Nišu za trofej namenjen pobedniku Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća.

Crveno i crno-beli igraće novi duel u niškom ‘Čairu’ koji je na programu od 21 čas.

Na putu do finala Zvezda je teškom mukom, posle produžetka, savladala Borac iz Čačka u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i znatno lakše FMP u polufinalu, dok je Partizan eliminisao Zlatibor i Mega Leks.

"Sačuvali smo energiju za finale. Osim prve četvrtine, sve ostalo je bilo dovoljno dobro", rekao je trener aktuelnog šampiona Srbije Dušan Alimpijević.

Njegov kolega Nenad Čanak svestan je da je ekipi neophodna savršena partija kako bi iznenadila velikog rivala.

"Ako budemo sutra imali dva prazna minuta, ne znam da li ćemo uspeti da se izvučemo. Sutra je borba za prvi trofej. Sigurno će derbi biti dodatna motivacija i igračima Partizana i igračima Zvezde. Partizan kad igra u finalu ide na trofej. Za razliku od prošle godine, ove godine smo zdrastveno bolji", rekao je Čanak.

U dosadašnja dva duela ove sezone igrana u okviru ABA lige, Zvezda je slavila dve pobede – prvi meč dobila je sa 100:84, a drugi sa 86:74. Ovo će ujedno biti i repriza prošlogodišnjeg finala, kada su slavili crveno-beli.

"Posebno će protiv nas biti motivisani. Svesni smo šta nas čeka", kazao je Milko Bjelica.

On će voditi borbu sa Đorđem Gagićem koji se vratio u Partizan pre dva meseca.

"Potrebno je da se dobro spremimo za meč. Treba ostaviti srce na teren", rekao je Gagić.

Finalni duel biće igran od 21 čas i boljem će pripasti "Žućkova levica".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda i Partizan, sedmi put - Ko osvaja "Žućkovu levicu"?!

Izvor: Sportske.net, 18.Feb.2018

Crno-beli za svoj 15. trofej, a crveno-beli za jubilarni deseti...Košarkaši Crvene zvezde i Partizana drugu godinu za redom igraju finale Kupa Radivoja Koraća..."Večiti" su u finalu KRK igrali ukupno šest puta, i imaju identičan skor, po tri pobede, a poslednji put, pre tačno godinu dana, slavili...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.