KRAĐA DECENIJE NA SAN SIRU: Zvezda gostuje, a za Milan je ovo NAJTEŽI DAN! Ne oporavljaju se (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 20:28

KRAĐA DECENIJE NA SAN SIRU: Zvezda gostuje, a za Milan je ovo NAJTEŽI DAN! Ne oporavljaju se (VIDEO)

Danas je godišnjica tog užasnog meča za "rosonere".

Danas je 25. februar, a fudbaleri Crvene zvezde i Milana odlučuju o putniku za osminu finala Lige Evrope. U prvom meču u Beogradu bilo je 2:2 i nema sumnje da nas čeka spektakl na San Siru. Crveno-beli imaju priliku da ovaj "crni datum" istorije Milana učine još crnjim. O čemu se radi?

Bio je 25. februar 2012. Milan se trkao, možda i neočekivano sa Konteovim Juventusom za titulu. Prethodne godine, "Bjankoneri" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su bili sedmi, "Rosoneri" se prošetali do titule.

Očekivano je bilo da ponove isto, ali prve pukotine pojavile su se u oktobru, kada je Masimilijano Alegri gostovao na "Areni" tek otvorenoj, sa šampionom i izgubio od Juventusa sa 2:0, Markizio je u finišu sa dva gola srušio Milan. Ipak, serijom dobrih rezultata, Milan je stigao Juve, imao je tu utakmicu kod kuće da pobedi i verovatno se odlepi od uporne i odmorne Konteove ekipe (te sezone Juve nije igrao Evropu).

A onda se desio najkontroverzniji detalj u prošloj deceniji u Seriji A, gol Muntarija koji sudije nisu videle. Bufon je izjavio da nikada ne bi priznao da je lopta bila pola metra u golu. Dete Milana, Matri je dao gol i doneo bod Juventusu. Istina, Juventusu je na toj utakmici zbog ofsajda poništen još jedan pogodak, regularan, ali o tome niko nije pričao.

Posle beogradskih 2:2 Milan je izraziti favorit sa kvotom 1,53 na keca. Crvena zvezda pak nema izbora, mora da napadne, a kvota na 3+ iznosi 1,70. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Milan – Crvena zvezda.

U poluvremenu je došlo prvo do sukoba Kontea i Galijanija, direktor Milana je verbalno napao trenera Juventusa koji mu je odbrusio da je mafijaš.

Posle meča, Konte se sukobio sa Zvonimirom Bobanom koji je radio kao analitičar za "Skaj Italiju" i koji je rekao da je ovo bukvalno najveća krađa u istoriji fudbala.

Istog leta su otišli Ibrahimović, Tijago Silva, svoje epske priče u Milanu su završili Gatuzo, Inzagi, Nesta i od tada, Milan se godinama nije oporavio. Ova sezona je prva u kojoj su nešto ozbiljniji kandidati za Skudeto, ali sve više posustaju u njoj.

Videćemo da li će možda meč sa Zvezdom doneti sličnu tugu u redovima "Rosonera". Svakako, nadamo se da sudije neće voditi glavnu reč i da njihove odluke neće uticati na krajnji ishod.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Natalija Ilić, lepša polovina Sergeja Milinkovića-Savića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.