Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 00:18

KONKAKAF LŠ: Naftaši i Sementerosi overavaju karte za polufinale

Noćas su na programu revanš susreti četvrtfinala najkvalitetnijeg takmičenje Severne, Srednje i Karipske Amerike, gde domaće ekipe Filadelfije i Kruz Azula brane stečenu prednost iz prvih duela protiv Atlante, odnosno Toronta

Prvi od dva revanš susreta četvrtfinala KONKAKAF Lige šampiona, najeminentnijeg takmičenja za Severnu, Srednju i Karipsku Ameriku, na programu je noćas (02.00) kada će na travnatoj podlozi Subaru Park stadiona u Česteru, gradu u saveznoj državi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pensilvanija, domaći sastav Filadelfije Junion dočekati Atlantu Junajted. Naftaši su jednom nogom već u polufinalu ovog takmičenja, pošto su u prvom meču stekli popriličnu zalihu, slaveći rezultatom 3:0.

Kasper Pšibilko je bukvalno učinio sve da njegova ekipa stekne ogromnu prednost pred revanš na svom terenu. Svi golovi viđeni su u drugom delu meča, a poljski napadač u redovimaUnionista, pored proigravanja Entonija Fontane, upisao je svoje ime među strelce dva puta, u 57. i 73. minutu susreta.

02.00: (2,20) Filadelfija (3,40) Atlanta Junajted (3,30)

Filadelfija je za razliku od minule sezone, kada je u ligaškom delu MLS lige završila na vrhu tabele Istočne konferencije, ove godine užasno startovala u nacionalnoj ligi. U prva tri meča nije zabeležila pobedu, štaviše poražena je od Intera iz Majamija i Njujork Sitija, a jedini bod osvojila je na otvaranju sezone sa Kolambus Kruom, u susretu bez postignutih golova.

Sa druge strane, Atlanta Junajted predvođena novim trenerom Gabrijelom Hajnceom, iako je rezultatski u teškom deficitu, ne gubi nadu za prolazak u narednu rundu takmičenja. U međuvremenu, forma Junajteda u MLS ligi takođe nije vredna naročitih pohvala. Za razliku od Filadelfije, ostvaruje nešto bolje rezultate, gde posle pobede nad Čikago Fajerom i remijem sa Orlando Sitijem sakupio četiri boda. Međutim, proteklog vikenda zabeležila je prvi poraz u novoj sezoni, drugi u svim takmičenjima, kada je od njega bila uspešnija ekipa Nju Inglanda 2:1.

Pobednik iz ovog dvomeča, koji Sjedinjenim Američkim Državama obezbeđuje sigurnog predstavnika u polufinalu, ukrstiće koplja sa boljim iz duela između Portland Timbersa i meksičke Klub Amerike, gde Astečki orlovi pred revanš na Asteki imaju jedan vid prednosti, u golu postignutom na gostovanju, pri rezultatu 1:1.

Filadelfija i Atlanta su se do sada sastale ukupno osam puta. Meč prethodne srede bio je prvi za ove sastave na međunarodnoj sceni. Unionisti imaju tek dve pobede, naspram Atlantinih četiri, dok su dva meča završena bez pobednika.

04.15: (1,57) Kruz Azul (4,00) Toronto (6,00)

Ligaški deo meksičke Klausure završen je proteklog vikenda, a Kruz Azul se udobno sa prvog mesta kvalifikovao direktno u četvrtfinale Ligilje, gde će posle kratke pauze zbog rekvalifikacija saznati ime svog rivala u nastavku šampionata. Do tada, Sementerosi moraju da sa Torontom reše pitanje učesnika polufinala, ali ovoga puta za najjače klupsko takmičenje na kontinentu.

U prvom meču odigranom na Floridi, gde je Toronto izmestio svoje nastupe usled restrikcija kanadskih vlasti u vezi putovanja zbog trenutne pandemije korona virusa, tim koji predvodi peruanski stručnjak Huan Reinoso slavio je sa 3:1 zahvaljujući ekvadorskom napadaču i dvostrukom strelcu Brajanu Angulu, kao i pogotku koji je postigao paragvajski defanzivac Pablo Agilar.

Sa ovim rezultatom kanadski predstavnik morao bi da pobedi sa tri gola razlike, ili da u svoju korist ponovi rezultat iz prvog meča, kako bi izborio produžetke. Sa druge strane Kruz Azul ima na umu da završi ovaj dvomeč što smirenije, kako bi mogao da se odmori i usresredi na domaće prvenstvo, gde će uskoro započeti finalna faza.

Reinoso je najavio određene izmene i rotacije među startnih 11 u odnosu na meč odigran u Tampi, ali i naglasio i određenu dozu opreznosti kod njegovog tima, s obzirom na to da je njihov protivnik već imao uspeha protiv meksičkih ekipa, pošto je u prethodnoj rundi izbacio Leon, prošlogodišnjeg šampiona za format Apertura.

Pobednika ovog četvrtfinalnog duela put žreba navodi na boljeg iz još jednog meksičko-američkog dvoboja između Kolambusa i Montereja, gde je tim iz Gvadalupea kući doneo prednost u vidu gola u gostima, pošto je prvi susret u Ohaju završen 2:2.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

02.00: (2,20) Filadelfija (3,40) Atlanta Junajted (3,30)/prvi meč 3:0/

04.15: (1,57) Kruz Azul (4,00) Toronto (6,00)/prvi meč 3:1/

Četvrtak

02.00: Monterej - Kolambus /prvi meč 2:2/

04.15: Klub Amerika - Portland /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.