KONAČNO: ABA liga ZAKAZALA Skupštinu, EVO šta će biti na dnevnom redu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 18:57

KONAČNO: ABA liga ZAKAZALA Skupštinu, EVO šta će biti na dnevnom redu!

Dugo se čekalo.

Dugo vremena se čekalo na sazivanje nove Skupštine ABA lige. Početkom aprila dva puta su članovi pokušali da zakažu novi termin, ali su pokušaji bili neuspešni, kako bi se diskutovalo o gorućim temama u regionalnom takmičenju.

Pokušao je Juventus da formiranjem Superlige izbegne borbu za Ligu šampiona, ali nije uspeo, pa ga čeka velika borba za četvrto mesto u Seriji A. Večeras (20.45) mu u goste dolazi Parma, a kvota na keca je 1,33, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je kombinazzija 1&3+ 1.65. Pogledajte sve kvote kladionice Mozzart za Juventus - Parma.

Podsetimo, najpre je Budućnost pozvala na zasedanje, potom je isti korak načinio FMP, ali su klubovi rešili da ne odgovore na poziv ovih klubova. Posle svega, klupko je napokon odmotano i Vanredna Skupština ABA lige zakazana je u četvrtak.

Od 12 klubova članova, računajući i Primorsku koja je isključena iz takmičenja, pismenu saglasnost za održavanje sednice dalo je osam ekipa. Ostaje da se vidi da li će se ona održati putem video poziva ili će se ići na „lice u lice“ sistem, a sve zbog pandemije koronavirusa.

Ustanovljen je predlog dnevnog reda, o kojem će se glasati na samom početku Vanredne Skupštine, a među tačkama su uređivanje internih akata regionalnog nadmetanja, potom pravni koraci u rešavanju statusa Primorske u ABA ligi i slično.

Inače, do kraja regularnog dela ABA lige ima još samo jedno kolo. Zna se da će Crvena zvezda, Budućnost i Igokea u plej-of, dok će Mornar iz Bara u poslednjem kolu pokušati da pobedom protiv tima iz Laktaša obezbedi poziciju među prva četiri tima.

Što se tiče borbe za opstanak, Borac, Split i Krka, odlučuju o putniku za niži rang. Čačani su najbliži da izbegnu pretposlednje mesto, koje vodi u baraž za opstanak, jer srpski predstavnik ima bolji međusobni skor od oba rivala. Dovoljno je da trijumfuju protiv Cibone ili da bilo Split izgubi od Partizana, odnosno da Krka bude poražena od Pantera. I hrvatski i slovenački klub gostuju u Srbiji, na zatvaranju regularnog dela sezone Jadranske lige.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.