KOMPLETIRAN SPISAK: Ovo su svi UČESNICI Kupa Radivoja Koraća u Nišu! Poznati potencijalni rivali VEČITIH

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2022, 23:34

KOMPLETIRAN SPISAK: Ovo su svi UČESNICI Kupa Radivoja Koraća u Nišu! Poznati potencijalni rivali VEČITIH

Završni turnir igra se u Nišu.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća održaće se krajem februara u Nišu, a posle večerašnjeg finala drugostepenog Kupa Srbije, poznati su i poslednji učesnici takmičenja za "Žućkovu levicu".

Niželigaški Borac iz Zemuna priredio je senzaciju i savladao Radnički iz Kragujevca sa 86:79, čime su obezbedili vredan trofej i plasman u Niš.

Tamo će se naći i košarkaši Radničkog, uprkos porazu, što znači da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ekipama iz ABA lige (Partizan, Crvena zvezda, Mega, FMP i Borac) priključiti pomenuta dva sastava uz lidera Košarkaške lige Srbije na polusezoni, ekipu Zlatibora.

U sastavu Zemunaca bilo je nekoliko poznatih košarkaških imena ovdašnjoj javnosti, kao što je Stefan Sinovec, nekadašnji as Mege, Partizana, Lijetkabelisa i MZT-a iz Skoplja, zatim, Nino Čelebić kojem je istekao ugovor u Brazilu, pa se vratio i da igra "za svoju dušu" u Borcu.

Sinovec je bio najefikasniji sa 22 poena, uz osam skokova i dve asistencije, dok je Čelebić dodao 17 poena, imao tri ukradene lopte, a čak šest prekršaja načinjeno je nad njim. Zapažen je bio i Stefan Balmazović koji je postigao 21 poen uz šest skokova, dok je dvocifren bio još Filip Branković sa 12 koševa.

Kod Kragujevčana, dominirao je Ivan Nedeljković sa 22 poena uz četiti skoka, potom Marko Đerasimović koji je ubacio samo poen manje i proslavljeni Raško Katić ubacivši 17 poena (8/21 iz igre), ali to nije bilo dovoljno za veliki preokret.

Zemunci su u drugoj četvrtini imali maksimalnih +24 (42:18), da bi od tog momenta Radnički krenuo postepeno da topi prednost rivala. Do poluvremena smanjili su na 15 poena zaostatka (51:36), dok se u poslednjih 10 miuta ušlo sa 12 poena za Borac.

Stigao je Radnički na samo posed zaostatka (81:79) posle koševa Nedeljkovića na minut do kraja, ali je Borac odigrao smirenije, ne dozvolivši Kragujevčanima da do kraja postignu poen, čime je ostvario jednu od najvećih pobeda u klupskoj istoriji.

Pogledajte rezultate

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iznenađenje: Borac iz Zemuna osvajač Kupa KSS

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2022, 14:56

Samim plasmanom u finale Borac je zajedno sa kragujevačkim Radničkim ostvario plasman na Kup Radivoja Koraća u Nišu

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.