KOKOŠKOV ZADOVOLJAN POBEDOM: Imali smo važan sastanak posle Švajcarske

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 21:27

KOKOŠKOV ZADOVOLJAN POBEDOM: "Imali smo važan sastanak posle Švajcarske"

Srbija upisala drugi trijumf u kvalifikacijama.

Košarkaši Srbije popravili su utisak u drugom meču novembarskog kvalifikacionog „prozora“ u finskom gradu Espu.  Izabranici Igora Kokoškova savladali su Finsku sa (75:66) po drugi put u kvalifikacijama i sada sa skorom 2:2 zauzimaju drugu poziciju na tabeli E grupe. Selektor Kokoškov ali i jedan od najiskusnijih među Orlovima Marko Simonović nisu krili svoje zadovoljstvo.

- Veoma važna i velika pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za nas. Znali smo koliko je teško igrati dve utakmice za redom ali smo uspeli. Kontrolisali smo igru od samog početka i uspeli da je u istom stilu privedemo kraju. Čestitam momcima na uspehu - izjavio je Marko Simonović.

Selektor Srbije Igor Koškov je takođe svoju izjavu započeo čestitkama.

- Želim da čestitim mom timu i ovim momcima za rezultate u poslednjih sedam dana. Veoma je značajna pobeda, i veoma je bilo teško igrati sa ovakvim timom. Dobro smo otvorili igru, pokazali smo kakav smo tim, uspoostavili smo svoj ritam dok smo odbranu igrali po planu, što nam je i donelo ovakav rezultat. Imamo ekipu sastavljenu od momaka koji nikada nisu igrali zajedno, ali uspeli smo da uspostavimo dobru saradnju među svima - zaključio je Kokoškov.

Simonović je objasnio i šta donosi ovakvom timu i sastavu Orlova.

- Ovde sam da pomognem timu, da im prenesem svoje iskustvo i da im dam do znanja šta znači igrati za reprezentaciju. Imali smo važan sastanak nakon utakmice sa Švajcarskom nakon koje smo se dugo i temeljno pripremali za ovu utakmicu - rakao je Simonović.

Srbiju u februaru 2021. godine očekuju mečevi sa Švajcarskom i Gruzijom, kada će se odlučivati o plasmanu na Eurobasket 2022.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.