KOKEZA OTKRIO AMBICIJE: Za Srbiju je VAŽNO da ode na EP 2020. godine! Evo i zbog čega (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOKEZA OTKRIO AMBICIJE: Za Srbiju je VAŽNO da ode na EP 2020. godine! Evo i zbog čega (FOTO)

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije o šansama Orlova u predstojeća dva meča.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kao primarni cilj Orlova najavio je odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, čime bi naša selekcija prvi put još od 2000. obezbedila plasman na završno takmičenje Starog kontinenta.

POSLE MIČELA: Još TROJICA bivših igrača posetila Zvezdu! Jedan od NJIH je OSTAVIO dubok trag! (FOTO)

OVO INTERESUJE SVE GROBARE: Znate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << li kojim igračima USKORO ističu ugovori? (FOTO)

- Posle učešća na Svetskom prvenstvu u Rusiji cilj nam je da se posle punih 20 godina vratimo na Evropsko prvenstvo. Postoje dve staze do tamo, jedna vodi kroz kvalifikacije koje kreću u martu, a druga je Liga nacija. Moramo da iskoristimo šansu i obezbedimo plej-of u Ligi nacija i da se na bilo koji od dva moguća načina nađemo na EP - rekao je Slaviša Kokeza.

Prvi čovek FSS analizirao je zašto je za Srbiju bitno da se plasira na evropski šampionat.

- To će biti specifičan turnir, ne samo zato što će biti odigran u 12 gradova Evrope, već i zbog činjenice da će tad biti proslava 60 godina od prvog Evropskog prvenstva. Moramo da budemo prisutni na tom događaju i zato je važno da kroz Ligu nacija obezbedimo najmanje plej-of. Imamo idealnu priliku da pobedama pred našim navijačima sačuvamo prvu poziciju - kaže Kokeza.

KRSTAJIĆ IMA NOVI PROBLEM: Dmitrović neće braniti protiv Litvanije i Crne Gore (FOTO)

Srbiju očekuju poslednja dva meča Lige nacija, u grupi 4 Divizije C, protiv Crne Gore (15) na Marakani i tri dana kasnije u Humskoj sa Litvanijom (20.45). Predsednik FSS naglašava da će ulazak u Diviziju B Lige nacija Krstajićevim izabranicima u narednom periodu zagarantovalo utakmice protiv mnogo jačih protivnika.

- Rezultati koje smo dosad ostvarili doveli su nas u poziciju da budemo veliki optimisti pred mečeve s Crnom Gorom i Litvanijom. I u Podgorici i u Vilnjusu smo kao gosti doživeli uspeh na terenu i nema razloga da ga ne ponovimo pred svojim navijačima, koji će nam biti vetar u leđa. I ovaj duel s Crnom Gorom, kao onaj u Podgorici, može da nosi epitet istorijski. Tamo smo bili lepo dočekani i moramo da uzvratimo istom merom - istakao je Slaviša Kokeza.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.