KIRJOS JE NEZAUSTAVLJIV: Povređeni Australijanac u ČETVRTFINALU Vimbldona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 19:01

KIRJOS JE NEZAUSTAVLJIV: Povređeni Australijanac u ČETVRTFINALU Vimbldona!

Meč u pet setova.

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad mladim Brendonom Nakašimom posle pet odigranih setova, nakon tri sata i 10 minuta, rezultatom 3:2 (4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2).

Kirjos je ponovo igrao brzo i atraktivno, ali mu je problem pravila povreda ramena zbog koje je u jednom momentu drugog seta tražio medicinski tajm-aut.

Njegov govor tela i lica je zabrinuo sve prisutne, ali je uspeo nakon toga da osvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi set u neizvesnom taj-brejku.

U trećem je potpuno izgubio komtrolu nakon izgubljenog brejka u sedmom gemu, pa je u završnici praktično predao gemove i četvrti set rivalu.

Međutim, u petom je ponovo počeo da melje rivala ritmom, Nakašima se nije najbolje snašao i vrlo brzo je meč bio završen.

That's how to seal a victory 👏@NickKyrgios has the Centre Court crowd on their feet#Wimbledon | #CentreCourt100 pic.twitter.com/l8VeZmTTvf

— Wimbledon (@Wimbledon) July 4, 2022

U borbi za polufinale Australijanac će imati ulogu blagog favorita (što kod njega ništa ne mora da znači), jer će igrati protiv Kristijana Garina, koji je  takođe u pet setova, eliminisao Aleksa De Minora rezultatom 3:2 (2:6, 5:7, 7:6, 6:4, 7:6).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.