KAKVA JE OVO LIGA? Hrvati OPLELI po Superligi Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 09:52

KAKVA JE OVO LIGA? Hrvati OPLELI po Superligi Srbije

Evo šta im je neshvatljivo.

U Superligi Srbije juče je rešeno pitanje šampiona, takođe se zna i koja tri tima će u Konferencijsku ligu, ali daleko od toga da je sezona završena. Ono što je začuđujuće je da više od pola lige još strepi zbog mogućeg ispadanja iz takmičenja i to je u hrvatskim medijima naišlo na čuđenje.

Naime, situacija u Superligi je takva da u njoj nastupa 20 ekipa, a šest ispada, i polako postaje jasno koja četiri tima će nazad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Prvu ligu. Ali još dva mesta su "otvorena" i čak 11 timova može da završi na tim pozicijama!

Upravo ovaj podatak je hrvatski portal "Indeks" zaista začudilo, te su konstatovali da u ligi od 20 timova, četiri kola pre kraja čak i šestoplasirani klub TSC iz Bačke Topole mora da strepi.

- Teško je uopšte prognozirati ko će ostati u ligi, a neverovatan je napredak ostvario baš Napredak koji je pre pet kola bio jedan od glavnih kandidata za ispadanje, a onda je dobio pet utakmica zaredom i pobegao s dna - navodi se u zaključku hrvatskoj medija.

Situacija u Hrvatskoj je podosta drugačija. Naime, tamo je od pre nekoliko sezona na snazi smanjeno domaće prvenstvo na samo 10 timova, koji igraju četvorokružno sa 36 kola.

Smatra se da je upravo to doprinelo da od tada i tamošnji klubovi u Evropi imaju bolje rezultate.

A stanje u Superligi Srbije jeste neobično. TSC je na šestom mestu sa 49 bodova, samo sedam više od 15-plasiranog Rada, na poziciji koja vodi u niži rang.

Između njih su i Metalac, Mladost, Spartak, Javor, Napredak, Voždovac, Radnički Niš i Proleter, a i Novi Pazar.

Uostalom, uverite se i sami

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mina Milutinović, supruga Nemanje Nedovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.