KAD ĆE SE NOVAK VRATITI NA TRON? Pre ovog DATUMA to će se TEŠKO desiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAD ĆE SE NOVAK VRATITI NA TRON? Pre ovog DATUMA to će se TEŠKO desiti

Sledi uzbudljiva borba u 2020. godini.

Iako je imao veliku šansu da na završenom Mastersu povrati prvo mesto na ATP listi, Novak Đoković je zbog poraza od Dominika Tima i Rodžera Federera napustio London neispunivši cilj i želju velikog broja navijača. Nije se proslavio ni Rafael Nadal, koji se takođe nije plasirao u polufinale, ali je u britnaskoj prestonici dobio pegar za najboljeg u godini na izmaku.

Trka između Đokovića i Nadala nastaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se već od januara sledeće goddine, ali srpski as neće tako brzo uspeti da prestigne Španca ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno. U prilog tome govori raspored turnira i uspesi koja su dva najbolja tenisera ostvarila u 2019.

"It’s something really, really emotional for me," says Rafael Nadal after getting his hands on the year-end No 1 trophy. https://t.co/8TaM4aAYES

— Tennis365 (@T365Official) November 16, 2019

Početak 2020. godine ne bi trebalo da donese velike promene. Nole brani poene osvojene polufinalom u Dohi i titulom na Australijan openu (ukupno 2.090), dok je Nadal u nešto boljoj poziciji jer nije igrao ni na jednom turniru pre grend slema u Melburnu, a tada je stigao do polufinala (dakle 1.200 poena). Dakle, osim velikog kiksa Nadala, ali i uz uslov da Novak ponovo pobedi na prvom grend slemu u sezoni, smene na vrhu neće biti.

Potom na red dolazi deo sezone koji se igra na teritoriji SAD. Dobra stvar je što Novak nije blistao ni u Indijan Velsu ni u Majamiju i što brani tek 135 bodova (u slučaju osvajanja oba turnira nagrada je 2.000). Ali ove godine ni Nadal nije odigrao bogzna kako (osvojio je 360 bodova), pa bi do smene na čelu, realno, moglo da dođe tek kada počne sezona turnira na terenima prekrivenim šljakom. Ovogodišnji rezultati na mastersima u Monte Karlu, Madridu i Rimu, uz Rolan Garos, obavezuju Nadala da u tom delu sezone mora da stigne do vrhunca forme (brani čak 3.900 bodova) i to bi mogla da bude Novakova velika šansa. Nole je tokom ove godine stigao do titule u Madridu i finala u Rimu, kao i do polufinala Rolan Garosa i četvrtfinala Monte Karla.

Sve u svemu, Novak će pravu priliku da se vrati na tron imati tek polovinom sledeće godine.

BONUS GALERIJA

Pogledajte slike slovačke teniserke Dominike Cibulkove.

Just having a good time.. #friends #fun #love from my left @theklementine,ME, @mrs.sheron, @zdenkatajbosova 😍💥

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jun 29, 2019 at 3:12am PDT

Life is better in bikini.. or in beach dress over bikini 🤪😍❤️

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jul 2, 2019 at 11:50am PDT

Summer callin ☀️☀️☀️

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jul 2, 2019 at 2:37am PDT

No place like greece ... @hotentoth usually doesnt look like this at all - a bit better 😂😂😂

A post shared by Dominika Cibulkova (@domicibulkova) on Jul 3, 2019 at 3:32am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.