Južna Amerika se oprostila od Šekija: Jedan od najboljih u istoriji

Izvor: B92, 06.Jan.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Amerika se oprostila od Šekija: Jedan od najboljih u istoriji

Odlazak Dragoslava Šekularca potresao je svetsku sportsku javnost, ne samo domaću, pa su i inostrani klubovi čiji je dres nosio oprostili od mađioničara.

Legendarni Šeki preminuo je 5. januara u jutarnjim časovima, a trag koji je ostavio ostaće neizbrisiv i, kako kažu brojni fudbalski velikani, čuveni as živeće večno.

Fudbal je počeo da igra u svojoj Crvenoj zvezdi 1955. godine, dok je od 1966. narednih 10 godina proveo u inostranstvu.

Od velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šekularca na Tviteru se oprostila Amerika Kali, kolumbijski klub za koji je igrao 1974. godine i koji sada prati više od 700.000 ljudi na ovoj društvenoj mreži.

"Žalimo zbog smrti srpskog fudbalera Dragoslava Šekularca. Zbog svog umeća imao je nadimak Beli Pele", piše na Tviteru Šekijevog kluba iz Južne Amerike.

Dres Santa Fea, takođe iz Kolumbije, nosio je nešto ranije, od 1969. do 1971. godine, a ovaj klub se emotivno oprostio od bivšeg igrača i dosta je pažnje posvećeno odlasku druge Zvezdine zvezde.

"U Beogradu je preminuo Dragoslav Šekularac, jedan od najboljih na svetu u istoriji fudbala", piše na Tviter profilu Santa Fea, uz omaž Šekiju fotografijom sa navedenim najvećim uspesima, klubovima za koje je nastupao i upečatljivim citatima.

Brojni oproštaji, kako inostranih klubova, tako i vodećih svetskih medija, dovoljno govore da je smrt Dragoslava Šekularca odjeknula u svakom delu planete, kao i da je Šeki bio svetska zvezda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.