Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 12:39

Juveov konkurs za špica: Suarez, Džeko i Ken čekaju otkaz za Pipitu

Iguainu ne pada na pamet

Real Madrid je sličnu situaciju proživljavao sa Geretom Bejlom, takav problem sada sa mnogima ima i Barselone. A zapatio se problem i u Torinu, pošto je Juve u punoj snazi uništavao konkurenciju delom i tako što je preplaćivao pojačanja, pa sada kada želi da se sa njima rastane – niko ne želi da ide, jer niko ne može toliki novac da dobije na drugom mestu. Jedan igrač posebno boli čelnike Stare dame: Gonzalo Iguain.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Prošla sezona jasno je pokazala: Pipita je u padu što i ne treba da čudi s obzirom na krštenicu. Iguain u decembru puni 33 godine. I dalje je on dobar igrač, ali nije viša vrhunska klasa. I mada ima udvarača – Fjorentina recimo – nikome ne pada na pamet da mu isplaćuje 7.500.000 evra koliko godišnje prihoduje u Torinu. Niti njemu pada na pamet da ide iz Juventusa godinu dana pre isteka ugovora.

A Juve je već sve dogovorio oko zamena. Edin Džeko je spreman i mada stariji od Iguaina mnogo bolje nosi godine. Roma je navodno prihvatila ponudu od 10.000.000 evra i 2.000.000 u bonusima. Džeko bi dobio ugovor na dve godine i platu od 7.500.000 evra koliko ima i u Rimu. Samo još da Vučica ubedi Napoli da joj da Arkadijuša Milika. Mnogo je za Romu da plati 40.000.000 evra, a Aurelio De Laurentis za sada ne prihvataju na trampu koja bi u Napulj poslala Džengiza Undera.

Ako Roma ne uspe da se dogovori sa Napolijem, Juve ima i drugo rešenje. Luis Suarez je viša u Barseloni, iako je i dalje jedan od najboljih špiceva planete. Besan je na upravu, ne samo da ne bi ništa uneo u klupsku kasu no bi možda Barselona morala da njemu plati otpremninu. Kao slobodan igrač možda bi i mogao da traži Juventusu da izjednači 12.500.000 evra koliko godišnje zarađuje na stadionu Kamp Nou.

Na kraju, tu je i Mojze Ken. Nije se najbolje snašao u Evertonu, ali je prethodno ostavio sasvim solidan utisak na ljude u Juventusu. Uz napomenu da bi on ipak bio samo rezervna opcija za prvog špica: Džeka ili Suareza. Iako bi, paradoksalno, bio najskuplji, pošto ga je Everton prošle sezone doveo baš iz Juventusa za 27.500.000 evra plus 2.500.000 u bonusima. Juve toliko ne bi mogao da plati, bar ne ovog leta, zato i nudi dvogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa. Mogao bi i da cenu dodatnu spusti time što bi poslao Arona Remzija nazad u Premijer ligu. Karlu Ančelotiju se dopada ta opcija, problem je samo što i Remzi ima mamutsku platu od 7.000.000 evra, a nije baš toliko dobar igrač.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.