Izvor: MozzartSport.com, 07.Mar.2021, 00:05

Juventus nije samo Ronaldo, malo je i Morata: Proključala španska krv i spržila Lacio (VIDEO)

Veliki preokret i važno slavlje Stare dame - 3:1

Aktuelna generacija Juventusa pretila je da postane tim koji se krio iza imena i fudbalskih mogućnosti Kristijana Ronalda, ali je večerašnji meč sa Lacijem u Torinu mnogima poslužio da dokažu kako ne zavisi baš sve od fenomenalnog Portugalca. Ekipa Andree Pirla je imala snage da preokrene prednost protiv Lacija i dođe do pobede koja bi mogla da joj bude od ključnog značaja u finišu sezone - >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 3:1 (1:1).

Najbolji meč u sezoni odigrao je Alvaro Morata, koji je pokazao ogromnu energiju, postigao dva gola i zabeležio asistenciju, a veliku podržku imao je i u nezadrživom Federiku Kjezi.

Loš start utakmice se možda baš poklopio sa činjenicom da rovitog Ronalda nije bilo na terenu. Portugalac je ostao na klupi, uz opciju da se pojavi na terenu ukoliko zagusti u završnici meča, ali nije zagustilo, pa je poslednjih 20 minuta mogao da iskoristi da bi održao ritam. Za to što njegova pomoć nije bila neophodna Juventusu najzaslužniji je bio preporođeni Alvaro Morata. Španac je bio ono što je potrebno Staroj dami čitave ove sezone, a to je još jedan napadač, poret Kristijana, koji je u stanju da postiže golove onda kada je najpotrebnije.

Lacio je iskoristio prvu veliku grešku domaćih igrača, a pre svih nepreznog Dejana Kuluševskog, koji je u 14. minutu nesmotreno poslao loptu unazad, što je kaznio lukavi Hoakin Korea, bez problema dobio direktan duel sa Demiralom iposlao loptu iza leđa nemoćnog Vojćeha Ščensnog.

Lacio je u narednih desetak minuta mogao da uništi domaćina, odličan pokušaj u 20. minutu imao je Sergej Milinković Savić, ali je njegov udarac krajnjim naporima uspeo da odbrani Poljak.

Juventus je u 25. minutu možda i oštećen za jedanaesterac. Vesli Hud je igrao rukom u kaznenom prostoru, ali to nije bilo dovoljno za Davidea Masu da pokaže na belu tačku. Taj trenutak je razbesneo domaće, ali ih je i dodatno motivisao da pojačaju gas i pokažu karakter. Da bi moglo da dođe do promene rezultata pokazao je opasan pokušaj Danila u 38. minutu, jer je već u narednom naletu bilo 1:1.

Morata se tada pokazao kao kao odličan paker, a Rabio da može da bude ono što o čemu je govorio Pirlo, a to je vezni igrač sa daleko više ofanzivnih karakteristika. Odlično je Francuz primio loptu na ivici kaznenog prosotra, a onda još bolje tukao levom nogom iskosa sa leve strane i lopta je završila pod prečkom nemoćnog Pepea Reine.

Pored Morate, veliuku ambiciju za promenom rezultata imao je i neumorni Federiko Kjeza. Koji je sve opasnije pretio, mada je sve moglo skupo da ih košta u 50. minutu, kada je Milinković Savić glavom pogodio prečku protivničkog gola.

To kao da je pružilo nadu gostima da ponovo mogu do gola, previše su izašli visoko, što je kaznio Kjeza. Presekao je loptu na sredini terena, posle sjajnog trka gurnuo je loptu u prostor Alvaru Morati, a ovaj jasno pokazao da je u pravoj golgeterskoj formi.

Sergej Milinković Savić je dugo bio najopasniji po gol Juventusa, a onda je pala koncentracija 60. minutu. Pomalo se naivno upleo u noge Arona Remzija i oborio Engleza, pa je Masa pokazao na belu tačku. Španac se nije dvoumio, stavio je loptu na kreč i postavio konačan rezultat meča.

Poslednju veliku priliku da vrati meč u zonu neizvesnosti u 76. minutu propustio je Ćiro Imobile, čiji je udarac zaustavio raspoloženi Ščensni. Stara dama se približila Interu na sedam bodova zaostatka i odaljila od petoplasirane Rome na pet, pa je više nego jasno da se u Torinu sada znatno lakše diše. Lacio je od četvrtog mesta udaljen pozamašnih šest bodova.

SERIJA A - 26. KOLO2

Subota

Specija - Benevento 1:1 (0:1)

/Verde 71 - Gajić 24/

Udineze - Sasuolo 2:0 (1:0)

/Ljorente 42, De Pol 90+2/

Juventus - Lacio 3:1 (1:1)

/Rabio 39, Morata 57, 60pen - Korea 14/

Nedelja

12.30: (1,60) Roma (4,00) Đenova (5,70)

15.00: (3,50) Krotone (3,30) Torino (2,15)

15.00: (2,10) Fjorentina (3,35) Parma (3,60)

15.00: (3,15) Verona (3,30) Milan (2,30)

18.00: (2,45) Sampdorija (3,20) Kaljari (3,00)

20.45: (1,57) Napoli (4,00) Bolonja (6,00)

Ponedeljak

20.45: (2,15) Inter (3,45) Atalanta (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.