Juta smenila Denver sa drugog mesta na Zapadu

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juta smenila Denver sa drugog mesta na Zapadu

Košarkaši Jute Džez pobedili su Bruklin Netse rezultatom 118:107 i ostvarili 28. trijumf ove sezone.

Juta Džez nastavlja svoj pobednički pohod, a njihova nova "žrtva" bili su Bruklin Netsi, preko kojih su došli do desete uzastopne pobede i drugog mesta na Zapadu.

Juta ima samo dva poraza na prethodnih 18 utakmica, igra fantastično i čini se da bi mogli da budu opasni posle zaista dužeg niza godina.

Netsi su bili zadovoljni što im se Kajri Irving >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vratio, a on je Juti ubacio 32 poena uz 5 skokova i 11 aasistencija, međutim to je bilo dovoljno samo da se ublaži poraz od fantastičnih "Džezera".

Dobro su gosti počeli u "Barklejs Centru", da bi Netsi preko Irvinga poslali odgovor i stigli do prve prednosti, ali su Mudiej, Mičel i Klarkson napravili novi preokret.

U drugoj deonici, Juta je pokazala moć. Prvo je Bruklin uspeo da priđe na posed zaostatka i neko vreme se igralo koš za koš, a onda Džo Ingls inicira seriju, Klarkson i Gober sve to prate, pa Juta sa 59:45 odlazi na "veliki odmor".

U drugom poluvremenu su Džezeri samo držali Netse na distanci, što se kaže, pa su novim, velikim trijumfom rezultatom 118:107 kojim su drugi tim Zapadne konferencije.

Pomenuti Irving je bio najefikasniji, Dinvidi je ubacio 17, a Džo Heris 13 poena. Na drugoj strani, videil smo 27 poena Džoa Inglsa, 25 Donovana Mičela, 22 Gobera, 18 Bogdanovića i 13 Klarksona.

Atlanta Hoksi su na krilima Trea Janga i njegovih 36 poena uz 10 asistencija uspeli da pobede Finiks Sanse rezultatom 123:110. Devin Buker je na drugoj strani bio najbolje raspoloženi košarkaš sa 39 postignutih poena, dok je Ejton imao 20 uz 10 skokova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Juta prestigla Denver na drugom mjestu na Zapadu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2020

Košarkaši Jute Džez pobijedili su Bruklin Netse rezultatom 118:107 i ostvarili 28. trijumf ove sezone.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.