Juta slavi Bojana, Lejkersi potonuli bez Dejvisa VIDEO

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juta slavi Bojana, Lejkersi potonuli bez Dejvisa VIDEO

Hrvatski reprezentativac bojan Bogdanović imao je izuzetno veče u pobedi nad Orlandom, dok su Los Anđeles Lejkersi i zahuktali Lebron Džejms zaustavljeni.

Juta Džez je pobedio Orlando Medžik rezultatom 109:102.

Briljantnu partiju pružio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, koji je imao 30 poena (11/22) i po pet skokova i asistencija.

Orlando je u meču u Solt Lejk Sitiju napravio veliki preokret došavši do prednosti od 97:90 nakon što su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desetak minuta ranije imali 18 poena zaostatka.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, ali tu je Juta bila bolja i zasluženo došla do pobede. Vredi napomenuti da je Bojan postigao čak 12 poena u završnici poslednje deonice.

Pored Bogdanovića 30 poena je postigao i Donovan Mičel, dok su dabl-dabl imali Džo Ingls (16 poena, 12 skokova) i Rudi Gober (12, 19).

Na drugoj strani najefikasniji je bio Di Džej Ogastin sa 22 poena. Evan Furnije je dodao 19, Markel Fulc 14, a Nikola Vučević je imao 12 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Lejkersi su doživeli tek drugi poraz u poslednjih 19 mečeva, dok su Pejsersi ubeležili četvrti trijumf u nizu.

Meč se igrao u potpunom egalu i odluka o pobedniku doneta je u finišu.

Pejsersi su na 36 sekundi do kraja došli do +2 preko Brogdona, odk na drugoj strani nije pogodio Džejms.

Sabonis je iznudio faul i bio samo polovičan sa linije penala, ali koševe za produžetak nisu pogodlili Radžon Rondo ni Kentejvius Kaldevel-Poup.

Domantas Sabonis je imao novi dabl-dabl sa 26 poena i deset skokova, a pratili su ga Majls Tarner sa 16 i Malkolm Brogdon sa 14 poena.

Lebron Džejms je "vukao" u odsustvu Entonija Dejvisa i došao na korak od tripl-dabla sa 20 poena i po devet skokova i asistencija, ali to, uz 20 poena Dvajta Hauarda, nije bilo dovoljno.

Bruklin Netsi nastavili su da pobeđuju i bez Kajrija Irvinga u sastavu, a ovog puta bili su bolji od Nju Orleans Pelikansa rezultatom 108:101, posle produžetka.

Na kraju regularnog dela Pelikansi su serijom 5:0 došli na +2, ali je Bruklin izjednačio zakucavanjem Džereta Alena, kojim se otišlo u produžetak, u kojem su "pelikani" imali male šanse.

Spenser Dinvidi je ponovo bio briljantan sa 31 poenom i sedam asistencija, a najbolje ga je ispratio Džo Heris sa 24 poena i šest skokova.

Na drugoj strani Brendon Ingram je imao 22 poena i deset uhvaćenih lopti, ali šut iz igre 7/23, dok je 21 poen upisao Džru Holidej.

Los Anđeles Klipersi nisu imali problem sa Finiks Sansima i ostvarili su pobedu od 120:99.

Utakmica je rešena u trećoj četvrtini kada je +5 Klipersa par minuta kasnije postalo +21.

Pol Džordž je imao 24 poena, po 12 su ub acili Kavaj Lenard i Lu Vilijams, dok je Ivica Zubac imao 12.

Na drugoj strani Sanse je obeležio povratak Diandrea Ejtona, koji je pauzirao 25 mečeva zbog suspenzije, i njegovih 18 poena i 12 skokova. Keli Ubre je imao 19, a Frenk Kaminski 12 poena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.