Juniori Srbije u četvrtfinalu, Novi Sad postavio rekord

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2018, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniori Srbije u četvrtfinalu, Novi Sad postavio rekord

Muška juniorska 3x3 reprezentacija Srbija plasirala se u četvrtfinale FIBA 3x3 U18 Evro kupa koji se održava u mađarskom Debrecinu. Ekipa Novog Sada, na turniru u istom gradu, osvojila prvo mesto i tako postala prvi tim koji je uspeo da osvoji čak četiri masters turnira u sezoni!

Ekipa u sastavu: Miloš Antić, Nemanja Stanković, Njegoš Milović i Stefan Bijelić, uspela je prvog dana takmičenja u okviru svoje grupe C ostvari maksimalan učinak i pobedi obe utakmice, i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na taj način kao prvoplasirana iz grupe ode u četvrfinale.

Prvi meč reprezentacije bio je protiv vršnjaka iz Italije, koji su Italijani fantastično započeli i imali prednost tokom većeg dela meča (koja je iznosila 3-4 poena), da bi u poslednjim minutima meča naši juniori konačno došli do daha, stigli prednost i priveli meč kraju u svoju korist rezultatom 20:16.

Nakon ovog dramatičnog meča usledio je još dramatičniji meč protiv domaćina Mađarske. Utakmica je imala potpuno isti tok kao i prethodna protiv Italije, gde su naši juniori sve vreme bili u zaostatku, da bi se bukvalno "probudili" pri rezultatu 20:16 za domaćina i odveli meč u produžetak (20:20 je bilo po isteku 10 minuta). Nakon koša Srbije i domaćina, u borbi za loptu Stanković je iznudio faul i sa linije slobodnih bacanja iz drugog pokušaja (bio je 11. faul domaćina, što znači dva slobodna bacanja i posed Srbije) doneo pobedu Srbiji konačnim rezultatom 22:20.

Јуниорска 3х3 репрезентација у четврфиналу ЕП у Дебрецинуhttps://t.co/DP3YHxf5LM#kss #reprezentacija #3x3FIBA pic.twitter.com/eL3buKZ6ag

Na ovaj način Srbija je završila kao prvoplasirana u grupi C, a protivnik u četvrfinalu će joj biti reprezentacija Češke koja je zauzela drugo mesto u grupi A (Nemačka je prva, a Ukrajina trećeplasirana u istoj grupi).

Meč četvrtfinala Srbija će igrati u nedelju 2. septembra od 17:50, a u slučaju eventualne pobede polufinalni meč će igrati od 19:50 protiv pobednika meča B1 i D2 (mečevi grupa B i D su na programu 1. septembra).

Na kraju je važno napomenuti da je i naša ekipa Novi Sad osvojila turnir koji se održava u istom gradu, kao i prvenstvo za juniore. U finalu je savladana ekipa Rige, iz istoimene prestonice Letonije, ubedljivim rezultatom 21:10. Pomenuta ekipa postala je prva kojoj je pošlo za rukom da osvoji četiri masters turnira u jednoj sezoni. Pre Debrecina, osvojeni su turniri u Pragu, Lozani i Saskatonu. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Dušan Domović Bulut, dok je Ivan Nedeljković iz ekipe Kragujevca osvojio takmičenje u šutiranju "dvojki".

? Novi Sad Al Wahda win #3x3WT Debrecen Masters 2018?

? https://t.co/xtcQt8Pjj4 pic.twitter.com/dpfJw8Sz48

— FIBA3x3 (@FIBA3x3) August 31, 2018

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.